Memur, eylemi bırakmıyor

Güncelleme Tarihi:

Memur, eylemi bırakmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

TBMM'de görüşülen memura grevsiz toplu sözleşmesiz sendika hakkı veren kanun tasarısını protesto eden memurlar, Türkiye genelinde dün yine sokaklara döküldü. KESK'e (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) bağlı memurlar, dün de İstanbul Beşiktaş Barbaros Parkı'nda Kamu Sendikaları Yasa Taslağı'nı protesto amacıyla, oturma eylemi yaptılar.

Eğitim, maliye, belediye ve diğer kamu kesimlerinde çalışan yaklaşık bin memur, 14.30'da Barbaros Parkı'nda toplandılar. Memurlar, ‘Çeteci Kamu-Sen hesap verecek’, ‘Devlet güdümlü sendikaya hayır’, ‘Bombacı hükümet hesap verecek’ diye slogan attılar.

POLİSTEN ÇİÇEK

Memur eylemine en fazla katılım ise İzmir'de oldu. Konak Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kamu çalışanı, davul zurna eşliğinde halay çekip, oturma eylemi yaptı. Geniş güvenlik önleminin alındığı eylemde memurlar, hükümetin yasa tasarısını geri çekinceye kadar sokaklarda ve iş yerlerinde eylemlerini sürdüreceklerini söylediler.

DSP'nin oylarının büyük bir kısmını kendilerinden aldığını söyleyen KESK dönem sözcüsü Ramiz Sağlam, ‘‘DSP, memurun hakkını savunacağı yerde mücadelenin karşı safında yer aldı. DSP'nin bu tutumunu Türk halkı ibretle izliyor’’ dedi. İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Mustafa Serbest ise meydanda bulunan sağlık çalışanlarının yanına yaklaşarak, ‘‘Bugün sizin bayramınız. Sizi kutluyorum’’ dedi ve çiçek verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!