‘Memleket meselesi’ için iş dünyası da el atsın

Güncelleme Tarihi:

‘Memleket meselesi’ için iş dünyası da el atsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 09:54

Koç Holding’in 2006 yılında başlattığı ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ projesi kapsamında, 2010’da Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ile ortaklaşa devreye alınan ‘Meslek Eğitiminde Kalite İçin İşbirlikliği Projesi’nin çıktıları bir raporda toplandı.

Haberin Devamı

Açıklanan ‘Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite: Strateji Dökümanı’ meslek eğitiminde stratejik yol haritası çizmeyi hedefliyor.

Ara değil aranan eleman

Raporun özünde ‘Hayat boyu eğitim’ temasının olduğunu belirten ERG Genel Koordinatörü Batuhan Aydagül, “Özellikle iş dünyasının okullara inerek bu sürece ortak olması çok önemli. Gelecekte işe alacakları elemanların yetişmesi için iş adamlarının okullara inerek ağabeylik ablalık yapması gerekiyor. İş dünyasında başarılı olmuş çalışanların ya da girişimcilerin okullarda öğrencilerle buluşturulması ve öğrencilerin sorularını yanıtlamasında fayda var. Bu bir gönüllülük projesi aslında. Asıl hedeflenen meslek eğitiminin toplumdaki düşük algısını yükseltip, mezunların ‘ara eleman’dan ‘aranan’ eleman statüsüne geçirilebilmesi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Temel beceriler önemli

Aydagül, özellikle ilk ve ortaöğretimde temel eğitimin en önemli konu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Temel eğitim dediğimiz şey okuma yazmanın bilinmesi, çeşitli yeteneklere sahip olması demek. Sayısal verilere hakimiyet, çalışma ortamına uyum, bilişim teknolojisinde ustalık gibi konular da buna eklenebilir. Temel eğitimi yüksek olmayan bir kişinin, temel eğitimi yüksek olan bir kişiye göre işsiz kalma ihtimali 1.8 kat yüksek. İlköğretimden temel bilgileri doğru almayan öğrencinin ortaokulda toparlaması çok zor. Projemize göre temel beceri dersleri lise son sınıfa kadar devam etmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!