Melek yatırımcılıkta hedef 100 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Melek yatırımcılıkta hedef 100 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2013 00:00

Türkiye’nin ilk ve önde gelen melek yatırım organizasyonu Galata İş Melekleri’nin Başkanı Emre Kurttepeli, ‘Yatırımcı Buluşması’ konferansında melek yatırımcılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Hem dünyadaki hem de Türkiye’deki yatırım trendlerinin konuşulduğu ‘Yatırımcı Buluşması Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Emre Kurttepeli,“ Teknoloji ve internet için Türkiye işlenmemiş bir maden. Türkiye ve dünya bunun yeni farkına varıyoruz. Türkiye’de melek yatırımcı sayısının artması gerekiyor. ABD’ye baktığımızda 300 binin üzerinde internet melek yatırımcısı var ve 23 milyar dolar yatırımları olmuş. ABD’de her gün 180 girişimci melek yatırımcılardan para alıyor. Avrupa’da ise 70 bin melek yatırımcı var ve 2012’de 5 milyar dolar yatırım yapmışlar” dedi.

Türkiye ile ilgili değerlendirmede de bulunan Kurttepeli “Türkiye’de melek yatırımcı sayısı 150-200 arasında ve yatırım seviyesi ise 10 milyon dolar. Türkiye modeli yeni keşfetti ancak gerek melek yatırımcı sayısının hızla artacağına inanıyoruz. Yatırım miktarının da 100 milyon dolar seviyesine çıkacağını öngörüyoruz. Genç nüfus dinamiklerinin ve geleceğin yaratılması için melek yatırımcılık büyük önem taşıyor.  Biz Galata İş Melekleri olarak geçtiğimiz yıl 600 başvuru aldık. 110 tanesi ile görüştük, 40 girişimciyi Academy bölümüne yönlendirdik ve 11 tanesine yatırım yaptık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!