Mavişehir’e 350 milyon lira yatacak, Emlak GYO 64 milyon lira alacak

Güncelleme Tarihi:

Mavişehir’e 350 milyon lira yatacak, Emlak GYO 64 milyon lira alacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2011 00:00

Emlak GYO’nun İzmir’deki en büyük projesi olan Park Yaşam Mavişehir için toplam 350 milyon liralık yatırım yapılacak. Arkara merkezli Türkerler, Durmaz ve İzka İnşaat ortaklığının üstlendiği projede sadece konutların satışında 256 milyonlira gelir hedefleniyor.

Haberin Devamı

Bu gelirin yüzde 25’i (64 milyon lira) Emlak GYO’ya kalacak. Konut, alışveriş merkezi ve ofislerin yanı sıra bir de oteli kapsayan proje Emlak Konut GYO’nun Mavişehir’deki son arsasında inşa ediliyor.

7 milyar lira pay aldı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bugüne kadar hasılat paylaşımıyla yükselen projelerden 20 milyar liralık satış geliri elde ettiklerini, buradan Emlak Konut GYO’ya 7 milyar lira pay geldiğini söyledi. İzmir Mavişehir’de hasılat paylaşımı yöntemiyle 2 bin 854 konut inşa edildiğini ifade eden Kurum, “Park Yaşam Mavişehir’de de yüklenici firmalar deneyimliler. Standartların zorlandığını görüyoruz” dedi. Kurum, İzmir Mavişehir’de Emlak Konut GYO’ya ait bir arsa kalmadığını da ifade etti.
Park Yaşam Mavişehir, kentsel dönüşüm anlamında da öne çıkıyor. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, İzmirgaz şirketinin kurucu ortaklarından olduklarını, bu nedenle İzmir’e yabancı olmadıklarını belirterek “İzmir’e bazı ilkleri getirmek için biraraya geldik. Bu projede kar düşünmedik önce İzmir’de tanınmak istiyoruz” dedi. Park Yaşam Mavişehir’de Türker Holding’in yüzde 40, İzka ve Durmaz’ın yüzde 30 ortak olduğu bilgisini veren Kazım Türker, şunları söyledi: “Enerji, ticaret ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen firmalar bir araya geldik. Projenin yatırımı tamamlandığında 350 milyon lirayı bulacak. İzmir’in kentsel dönüşümü için önemli bir proje hayata geçiriyoruz. Klasik konut metrekarelerinin yüzde 15 üzerine çıktık, tavan yüksekliğini 2.90 metre belirledik. Bunlar daha fazla maliyet getirdi. Metrekare maliyetlerini yüzde 50 artırdık ancak bunu fiyatlara yansıtmadık.”

Haberin Devamı

12 Aralık 2012’de teslim

Durmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Durmaz, projenin teslim süresinin 24 ay olduğunu ancak kendilerinin bunu öne çektiğini belirterek, ilginç bir tarih verdi. Durmaz, projeyi 12 Aralık 2012’de saat 12.12’de bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil ise, bu projenin Emlak Konut GYO’nun en yüksek hasılatlı projelerinden biri olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Fiyatlar 174 bin liradan başlıyor

32 bin 104 metrekare alan üzerinde inşa edilen proje, 7 blokta toplam 521 daireden oluşuyor. Projedeki daire tipleri 1+1’den 5+1’e kadar çıkıyor. Metrekare fiyatlar 2 bin 200 lira ile 2 bin 700 lira arasında, daire fiyatları ise 174 bin lira ile, 800 bin lira arasında değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!