Marmara Denizi'nde balık az olunca fiyatlar düşmedi

Güncelleme Tarihi:

Marmara Denizinde balık az olunca fiyatlar düşmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 13:29

Marmara Denizi'nde balık az olunca balık fiyatlarında beklenen düşüş yaşanmadı. Tekirdağ’da balık sezonun açılmasıyla tezgahlarda 15 TL olan hamsi, palamut ve istavritin fiyatı değişmedi.

Haberin Devamı

Balık sezonun açılmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa sahil dolgu alanında bulunan balıkçı tezgahlarındaki balık fiyatları düşmedi. Balıkçılar deniz suyunun soğumadığını ve bu yıl denizlerde balığın az olduğunu belirterek denizlerin soğuması ile balığın artabileceğini söyledi.

"BALIK AZ OLUNCA FİYATLAR DÜŞMEZ"
Sıcak denizin balığın gidiş ve gelişini engellediğini belirten balıkçı Engin Tırpancı, "Balık daha doğru dürüst Karadeniz’den dışarı çıkmadı. Denizde bu sene bir kısırlık var. Palamut, çinakop daha yürümedi. Fiyatlar düşmez. Neden düşmez? Balığın bu sene denizde az olmasından düşmez balık fiyatları. Yeterince balık çıkmıyor. Bir de bayramdan dolayı denize kayıklar fazla açılmadı. O da çok fazla etkiledi balığı. Az balık var talep ise çok. Kasım ayını bekliyoruz. Ekim, Kasım ayında balık olursa olur" dedi.

Haberin Devamı

Balığın bu sezon az olduğu için fiyatların düşmediğini ifade eden balıkçı Hasan Erol, "Balık fiyatları hala düşmedi çünkü balık az çıkıyor. Balığın az olması fiyatları düşürmüyor. Deniz hala sıcak. denizin soğumaması nedeniyle balıklar hala yüzeye çıkmıyor. Şu anda balığın ne zaman bollaşacağını bilmiyorum ama şu anda balık yok. Balık sezonu açılmasına rağmen satışlar da durgun" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!