Markette Ramazan hareketi

Güncelleme Tarihi:

Markette Ramazan hareketi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ramazan ayı evlerimizle birlikte piyasaları da hareketlendirdi. Restoranlar, oteller Ramazan'a özel mönüler oluşturdular, hatta bazı konfeksiyon mağazaları Ramazan indirimi yapmaya karar verdiler. Oluşan bu hareketten paylarını almak isteyen market zincirleri de müşteri çekmek için çeşitli promosyonlar yapıyorlar.

REAL HİPERMARKET

Fasıl eşliğinde alışveriş

Real Hipermarket ise Ramazan için özel bir sokak hazırladı: Ramazan Sokağı. Dekorasyonu da geleneksel Ramazan eğlencelerine uygun yapılan Real'de alışveriş canlı fasıl eşliğinde yapılıyor. Real'in Ramazan paketleri iki ayrı gramajda hazırlandı. Ayrıca müşteri istekleri doğrultusunda özel paketler de hazırlanıyor. Real'in hazırlıklarından biri de özellikle şirketler için yapılan hediye çekleri. Şirketlerin belirlediği meblağlarda hazırlanan bu çeklerle şirket çalışanları alışveriş yapabiliyorlar.

MİGROS

643 iftar ürünü

Bu yıl Ramazan'a iddialı hazırlanan marketlerden biri Migros. Migros şubelerinde özellikle Ramazan'a özgü gıdaların satıldığı 'Ramazan Çarşıları' kurdu. Bu reyonlarda hurmadan güllaca kadar 643 ürün çeşidi bulunuyor. Ayrıca sanal marketten yapılan siparişler ücretsiz ve hediyeli olarak evlere teslim edilecek. Migros'ta bazı ürünlerde yüzde 50'lere varan indirimler yapılıyor. Migros Ramazan'a özel paketler de hazırladı. Bu paketlerin fiyatı 7 milyon 990 milyon lira ile 11 milyon 990 bin lira arasında değişiyor. Migros bir de incir, kayısı, dut, erik, ceviz ve üzümden oluşan ve 2 milyon 275 bin liraya satışa sunulan Ramazan Seti hazırladı.

GİMA

Ramazan paketi

Türkiye genelinde 73 mağazaya sahip olan Gima bir Ramazan paketi hazırladı. 9 milyon 350 bin liraya satılan bu paketlerde 380 gr. reçel, 500 gr. kuru kayısı, 500 gr. hurma, bir kg. makarna, 500 gr. kaşar, 500 gr. zeytin, bir kg. un, 500 gr. salça, peçete, 500 gr. çay, 100 gr. Türk kahvesi, 900 gr. toz şeker, 900 gr. fasulye, pirinç, bulgur, iki paket çorba bulunuyor.

MACROCENTER

Sabah 3'e kadar açık

Macrocenter da Ramazan'a hazırlananlardan. Zincirin Kuruçeşme şubesi Ramazan boyunca her gün 03.00'a kadar açık. Ayrıca Macrocenter içeriği farklı iki Ramazan paketi oluşturdu. Fiyatı 9 milyon 900 bin lira olan pakette 500 gr. zeytin, 500 gr. makarna, 500 gr. helva, 500 gr. çay, bir kg. şeker, 900 gr. pirinç, bir kg. un, 100 gr. Türk kahvesi, 500 gr. hurma, 500 gr. taze kaşar, bir kg. salça, 2.5 lt. kola var. 12 milyon 900 bin liralık pakette ise şunlar bulunuyor: 500 gr. zeytin, 900 gr. toz şeker, 500 gr. makarna, 370 gr. kaşar, 280 gr. sucuk, bir paket çorba, 100 gr. Türk kahvesi, bir lt. süt, 500 gr. hurma, 900 gr. pirinç, 500 gr. helva, bir kg. un, 500 gr. çay, 2.5 lt. kola.

M1 TEPE ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Karagöz Hacivat markette

İstanbul Kartal Alışveriş Merkezi müşterileri Ramazan ayı boyunca perşembe, cuma, cumartesi günleri canlı fasıl eşliğinide alışveriş edecekler. Markette çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterileri de yapılacak. Ayrıca haftanın üç günü, iki kere çuval, ip atlama gibi yarışmalar yapılıyor.

MCDONALD'S

McPide Mönü ilk kez

McDonald's restoranları bu yıl ilk kez Ramazan ayına özel McPide Mönü'yü servis ediyor. Ramazan'a özel mönü McPide sandviç, dört rulo börek ve orta boy Cocacola'dan oluşuyor. McPide sandviç çörek otlu pide, sandviç ekmeği içinde özel baharatlı hamburger köftesi, salata, soğan ve domates ile birlikte servis ediliyor. McPide sandviç ve ıspanaklı rulo börekler arzu edilirse ayrı ayrı sipariş edilebiliyor.

SEK

Yeni ürünler

Sek Süt Sek Eritme Peyniri ilk kez Ramazan'da piyasaya sürdü. Sek meyve parçacıklı yeni meyveli yoğurdu ve şeffaf ambalajlı pastörize hazır pudingi ile de Ramazan sofralarında yerini almak istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!