Markalar pazarı

Güncelleme Tarihi:

Markalar pazarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ünlü giyim markalarının ürünlerini fabrikadan halka daha ucuz satan 'Outlet Center'lara Çorlu’da bir yenisi eklendi.

YENİ ALIŞVERİŞ TRENDİ

Trakya Bölgesi'nin en gelişmiş sanayi merkezlerinden biri olan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi çevresinde yaklaşık bir yıldır farklı bir canlılık yaşanıyor. Hayır, büyük bir sanayi yatırımı değil sözkonu olan, bir alışveriş merkezi: Avantaj Factory Outlets. 32 mağazadan oluşan alışveriş merkezinde önemli markaların ürünleri, fabrikadan halka satılıyor. Ünlü giyim markalarının birinci ve ikinci kalite, seri sonu, üretim ve ihracat fazlası ürünleri yüzde 70'e varan indirimlerle tüketicilere sunuluyor.

KİMİSİ SUDAN UCUZ

Avantaj, daha önce İzmit'te ve Söke-Milas karayolu üzerinde açılan Outlet Center'ların üçüncüsü. Haftanın yedi günü, 10:00-22:00 saatleri arasında açık. Otomobiller için park sorunu yok. Çocuklar için oyun alanları mevcut. Büyük bir avlunun iki yanına dizilen mağazalar genelikle birkaç ünlü markayı aynı çatı altında topluyor. İndirimler geçen sezonun ürünüyse yüzde 60-70'e kadar çıkıyor. Sezon ürünleri de yüzde 20-40 arasında indirimli. Defolu mallar ise sudan ucuz denilebilecek fiyatlarda. Örneğin ABD'nin ünlü markası Dexter mağazasında geçen sezonun yağmurluğunu yarı fiyatına alabiliyorsunuz.

HEDEF BİR MİLYON ZİYARETÇİ

Avantaj'a Tekirdağ ve Çorlu'nun yanısıra, Edirne, Kırklareli ve İstanbul'dan insanlar keyifli bir otomobil yolculuğu ve alışveriş için geliyor. Ziyaretçi sayısı hafta sonları günde 6-7 bini buluyor. Yönetim Müdürü Engin Sinopluoğlu, 21 Haziran'da ilk yılını dolduracak Avantaj'ın bu bir yıl için hedeflenen bir milyon ziyaretçiye rahatça ulaşacağını söylüyor.

Hergün indirim

Türkiye’de yeni bir alışveriş tarzı yavaş yavaş kendini gösteriyor: Outlet center'lar... Ünlü giyim markalarının birinci ve ikinci kalite, seri sonu, üretim ve ihracat fazlası ürünleri, yüzde 70'e varan indirimlerle, kısaca ‘‘Fabrikadan halka’’ sistemiyle, tüketicilere sunuluyor buralarda. İzmit ve Söke-Milas karayolu üzerindeki outlet center'lardan sonra üçüncü merkez, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında 30 bin metrekarelik bir alana kuruldu: Avantaj Factory Outlets. 32 mağazadan oluşan alışveriş merkezi, altı milyon dolarlık bir yatırımın ürünü.

Haftanın yedi günü 10:00-22:00 saatleri arasında açık olan alışveriş merkezi, hafta içi biraz tenha oluyor ama hafta sonları Çorlu ve yakın yerleşim birimlerinin yanısıra Trakya bölgesinde yazlığı bulunanların ve İstanbul'dan gelenlerin akınına uğruyor. İstanbullular ziyaretçi sayısının yaklaşık yüzde 40'ını oluşturuyor.

Çocuklar keyifli

Eğer, alışveriş uğruna saatlerce büyük bir binaya tıkılı kalmaktan, uğultulu ve florasan ışıklı koridorlardan, havasızlıktan, kalabalıktan, çocukları kaybetme korkusundan sıkıldıysanız, bu yeni alışveriş tarzını benimseyebilirsiniz. Avantaj'da mağazalar geniş bir avlunun etrafına dizilmiş durumda. İstediğiniz an dışarı çıkıp nefes alabilir, sonra ünlü Salı Pazarı'nın idealize edilmiş hali olan bir mekanda alışverişinize devam edebilirsiniz.

Çorlu'daki bu outlet center, park sorununu 500 araçlık otoparkla çözmüş. Oyun alanları, alışverişi çocuklar için de bir eğlenceye dönüştürecek, böylece anne-babaları da rahatlatacak bir yol olarak düşünülmüş. Yemek için şu anda tek seçenek, merkezde faaliyette bulunan ‘‘Burger King’’, ama yakında yeni bir fast-food, büyük ihtimalle bir pizza restaurant açılacak.

Mağazalar genelikle birkaç ünlü markayı aynı çatı altında topluyor. İndirimler, geçen sezonun ürünüyse yüzde 60-70'e kadar çıkıyor. Sezon ürünleri de yüzde 20-40 arasında indirimli. Defolu mallar ise sudan ucuz tabir edilebilecek fiyatlarda. Örneğin ABD'nin ünlü markası Dexter mağazasında geçen sezonun yağmurluğunu yarı fiyatına alabiliyorsunuz.

Smart mağazasında, Beymen, Bennetton, Divarese, Cotton Bar gibi markalar yüzde 70'e varan indirimlerle tüketiciye sunuluyor. Shoe World'de, Bata, Skechers, Accent gibi markalar birarada. Kids Outlet'te ise oyun alanın tam karşısında çocuklar için çeşitli markalar arasından seçenekler sunuyor. Sport & Sport başta Adidas olmak üzere, Slazenger, Arena gibi spor markalarının çok çeşitli ürünlerini yüzde 50'ye varan indirimlerle satıyor. Quicksilver mağazasında da fiyatlar yüzde 60'a kadar indirimli. Ayrıca Levi's'ın da büyük bir mağazası bulunuyor. Freeport'ta ise diğer jean markaları ve Camel'ın çantalarını bulmak mümkün.

Mağaza yetkilileri, genelde işlerden memnun, hedeflerini tutturduklarını söylüyorlar. Trakya bölgesinde yazlığı olanların ziyaretleriyle daha kazançlı günler beklediklerini de ekliyorlar.

Ziyaretçilere gelince, fiyatlardan ve ortamdan memnunlar. Çorlu'dan gelen Aytekin ailesi alışveriş yapmayacak olsalar bile, değişiklik için her hafta sonu Avantaj'a geldiklerini söylüyorlar. İstanbul'dan gelenlerse ellerindeki poşetleri gösterip ‘‘geldiğimize değdi’’ diyor.

Nasıl gidilir

İstanbul'dan TEM'e çıkıp Çorlu'ya gidebilirsiniz. Gişelerden sonra, Çorlu-Çerkezköy yönüne dönün. Üç kilometre sonra Avantaj karşınızda.

Adres: Çorlu - Çerkezköy Yolu, Yulaflı Köyü Mevkii, Çorlu.

Tel: 0 262 376 43 93

Üçüncü Outlet

İzmit ve Söke-Milas karayolu üzerindeki outlet center'lardan sonra üçüncü merkez, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında 30 bin metrekarelik bir alana kuruldu.

Sinema da var

Prestij sinemalarının Avantaj'da biri 100 biri 150 kişilik olmak üzere iki salonu var. Üstelik, en yeni filmler gösteriliyor . Radyo Star, Avantaj'dan tüm Trakya'ya 102.1 FM'den yayın yapıyor. Ağırlıklı olarak nitelikli yerli ve yabancı pop şarkıları çalınıyor.

Her yer tertemiz

Bulgaristan göçmeni temizlik görevlileri, diğerleri gibi güleryüzlü. Sanki kendi bahçeleriyle ilgileniyorlarmış gibi huzurlu çalışıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!