Marc Cuban ve Bill Gates'ten 6 hayat dersi

Güncelleme Tarihi:

Marc Cuban ve Bill Gatesten 6 hayat dersi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2018 09:15

Dünyanın en önemli iki iş adamı Bill Gates ve Marc Cuban'ın genç girişimcilere önerileri...

Haberin Devamı

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve Amerika'nın en başarılı iş adamlarından olan Marc Cuban, yeni nesil girişimcilerin örnek aldığı isimlerin başında geliyor. Dünya teknoloji tarihinin öncülerinden olan Bill Gates'i ve ABC medya şirketinin sahibi Marc Cuban'ı sıradan insanlardan ayıran özellik ise herhangi bir olağanüstü güç değil, çalışmak ve harekete geçmek.

Hayaller ve Fikirler Tutkuyla Yaşar

Bill Gates ve Marc Cuban gibi başarılı ve ünlü girişimciler, yaptıkları mülakatlarda hayallerin ve fikirlerin her zaman büyük bir tutku ile yaşadığını vurguluyor. Yani istediğiniz bir şeyi elde etmek için onu gerçekten isteyin ve çok çalışın. Fırsatların ayağınıza gelmesini beklemek yerine onları yaratın. Hayallerinizi aşacak gücünüz olduğunu unutmayın.

Haberin Devamı

Sevdiğiniz İşi Yapın

Bir işe dört elle sarılmanın ilk şartlarından biri de onu sevmektir. Çünkü Bill Gates ve Marc Cuban, hiçbir şeyi yapmak için kendini zorlamadı ve mecbur hissetmedi. Sevdiğiniz işi yaparken sıkılmayacağınız için ufkunuz her zaman açık olacak ve bu da sizi başarıya taşıyacaktır.

Hayal Edin Ama Gerçekçi Olun

Hayal kurmak demek olağanüstü şeyler istemek değildir. Yapılması daha zor olan işleri hedeflemektir. Bu iki büyük iş adamı, hayal kurarken de plan yapmayı ihmal etmemiş ve her zaman bir B planı oluşturmuştur. İşe yarayacak ve fayda sağlayacak gerçekçi fikirlerden vazgeçmeyin.

Kolaya Kaçmayın

Bill Gates ve Marc Cuban, yeni ve genç girişimcilere her işin zor yanı olabileceğini ve bunlarla yüz yüze gelmenin bir zorunluluk olduğunu söylüyor. Bir işi hemen halletmek için kolayı tercih etmeyin. Bu, işinizin özensiz ve başarısız olmasına neden olur. Çünkü kolay olanı herkes seçer ve yapar.

Kazanmak da Kaybetmek de Olabilir

Başarısızlık, başarıya giden yolda olmazsa olmaz unsurlardan biri. Yaptığınız her iş iyi ve başarılı olmayabilir. Buna odaklanmayın. Kazanmak veya kaybetmek üzerine çok odaklanmak, motivasyonunuzu düşürebilir.

 Kendinize Güvenin

Bu iki başarılı iş adamı gibi büyük isimler için özgüven son derece önemli. Kendi fikir ve projelerinize inanın. Size inanmayan insanlara itibar etmeyin ancak eleştirileri dikkate alın.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!