Manisa'nın granit devine İngiliz ortak geldi

Güncelleme Tarihi:

Manisanın granit devine İngiliz ortak geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 00:00

Seramik ve granit sektörünün büyük üreticilerinden Graniser Granit Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Londra merkezli özel sermaye fon yönetim şirketi Bancroft Private Equity LLP'ye çoğunluk hissesinin satışı konusunda anlaştı. İşlemin hacminin 50 milyon doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

 

Orta ve Doğu Avrupa'ya yönelik yatırımlara ağırlık veren Bancroft'un, Türkiye'de Standard Profil, Kayalar Kimya ve Eko Finans Faktoring olmak üzere üç yatırımı daha bulunuyor.

 

Daruma Kurumsal Finansman aracılığıyla sürdürülen ortaklık görüşmeleri, geçtiğimiz hafta içerisinde imzalanan ortaklık anlaşması ile olumlu sonuçlandı. Bancroft, Rekabet Kurumu onayının ardından Graniser'in çoğunluk hisselerine sahip olacak.

 

50 MİLYON DOLAR CİVARINDA

 

Ortaklık işleminin hacmi konusunda net bir rakam telaffuz edilmiyor. Ancak, Daruma tarafından daha önce hurriyet.com.tr'ye yapılan açıklamada 2012'nin başında, şirketin önceki işlemlerindeki 50 milyon dolarlık hacme yakın iki önemli ortaklık sürecinin sonuçlanacağı belirtilmişti. Yetkililerden alınan bilgilere göre, Graniser-Bankcroft ortaklığı bu işlemlerden birini oluştururken, miktarın da 50 milyon doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

 

Haberin Devamı

Merkezi İstanbul'da olan ve 1999 yılında kurulan Graniser, duvar ve yer karosu, sırlı granit, seramik ve bordür üretimi gerçekleştiriyor.

 

Manisa Akhisar'daki 275 dönüm üzerine kurulu tesislerinde yılda 23 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip olan Graniser'in yaklaşık 900 çalışanı bulunuyor. İsrail, A.B.D, Yunanistan ve birçok Avrupa Birliği üyesi ülke dahil olmak üzere 30'un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren şirket satışlarının yüzde 40'ını ihracattan elde ediyor.

 

HEDEF İLK AVRUPA'DA İLK ÜÇ

 

Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu imzalanan ortaklık anlaşması ile ilgili olarak; "Geçtiğimiz seneler boyunca istikrarlı ve karlı büyüme planımıza sadık kalarak, bugün Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, İsrail, Türki Cumhuriyetler ve A.B.D. pazarlarında aranılan bir marka olmayı ve ihracat alanında sektörün ikinci büyük oyuncusu olmayı başardık. Önümüzdeki 5 senelik büyüme stratejimizde, Bancroft'un bizlere vereceği desteği göz önünde bulundurarak ortaklık kararı aldık. Sektöründe tecrübeli ve dinamik ekibimizle ve yeni ortağımızla hedefimiz, önümüzdeki 5 sene içerisinde Avrupa'da sektörün en önemli ilk 3 oyuncusundan biri olmak. Bu çerçevede Bancroft'un bize sağlayacağı gücün yanı sıra ekibimize olan güvenim de tam" şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

Graniser’in uzun süredir yatırım hedefleri arasında olduğunu ve bu ortaklıktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Bancroft Direktörü Levent Aydınoğlu ise konuyla ilgili düşüncelerini, "Hedefimiz Graniser'i organik ve inorganik büyümeler ile dünya markaları arasına sokabilmek" şeklinde dile getirdi.

 

Her iki grup arasındaki ortaklık görüşmelerini başından itibaren sürdüren Türkiye’nin önde gelen Şirket Birleşme ve Devralma (M&A) işlemlerine odaklanmış bağımsız danışman firmalarından Daruma Kurumsal Finansman Yönetici Ortağı Özkan Yavaşal’da bu ortaklığın çok olumlu sonuçlar doğuracağına inandığının altını çizdi.

 

2012'DE ORTAKLIKLAR DEVAM EDECEK

 

Haberin Devamı

İki şirket arasındaki ortaklık görüşmesini yürüten Daruma Kurumsal Finansman Yönetici Ortağı Özkan Yavaşal’da bu ortaklığın çok olumlu sonuçlar doğuracağına inandığının altını çizerken, son yıllarda yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerden ötürü yabancı stratejik yatırımcılar ve özel sermaye fonları için Türkiye’nin çok önemli bir yatırım hedefi haline geldiğini vurguladı.

 

Pek çok Türk firmasının uluslararası fonlar tarafından yakından takip edildiğini belirten Yavaşal, 2012’de de bunun gibi pek çok gelişmenin ve şirket birleşme ve devralma işlemlerinin yaşanacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!