Manhattan’da 100 bin tüccarı Türk kadın başkan yönetiyor

Güncelleme Tarihi:

Manhattan’da 100 bin tüccarı Türk kadın başkan yönetiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2009 00:00

ABD’de 100 bin üyesi olan Manhattan Ticaret Odası’nın Başkanı sanatçı Asım Can Gündüz’ün ablası Ally Gündüz çıktı. Ticarette yetersiz kalan aksansız Türkçesini çay partilerinde kullandığını belirten Ally Gündüz, ’biz’ diye başlayan cümlelerinde hep Türkiye’yi kastediyor. "Ben Osmanlı çocuğuyum. Türkiye’yi politik gücüyle değil, ticari dehasıyla tanıtıyorum" diyor.

Haberin Devamı

AMERİKA’da 100 bine yakın şirketi temsil eden Manhattan Ticaret Odası’nın başındaki kişi, sanatçı Asım Can Gündüz’ün ablası Ally Ayşe Gündüz çıktı. Anne ve babasının Türk olduğunu kendisinin de New York’da doğup büyüdüğünü dile getiren Gündüz, aksansız Türkçe’siyle dikkat çekiyor. Ticaret konuşurken yetersiz kalan Türkçesini sadece çay partilerinde kullanabildiğini dile getiren Gündüz, ’biz’ diye başladığı cümlelerde hep ’Türkiye’yi kastediyor. "Ben Osmanlı çocuğuyum, Türkiye’nin ticaret dehasını tanıtacağım" diyor

Sibirya’ya giderim

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) Restate İstanbul toplantıları için Türkiye’ye gelen Gündüz, ne zaman kriz olsa dışarı çıkıp iş bulmak gerektiğini ifade ederek Manhattan Ticaret Odası’nın başkanlığına kadar yükselen kariyerinin Şifresini, "Fırsat oradaysa Sibirya’ya bile giderim" diyerek veriyor. Manhattan Ticaret Odası’ndan önce New York’ta İsveç Ticaret Ateşesi olarak çalıştığını ifade eden Gündüz, "Ardından Manhattan Ticaret Odası’nda Global Ticaret departmanının başına geçtim. Bu göreve geleli ise bir yıla yakın süre oldu" dedi.

Türkiye’nin hak ettiği patlama

Türkiye’den Amerika’ya götürüp, yatırımına destek olacağı 2-3 Türk şirketinin hem Türkiye’nin hem de ABD’nin işine yarayacağını belirten Gündüz, "Herkes Türkiye’ye askeri ve politik gücü açısından bakıyor. Bunu değiştirmek gerekiyor. Türkiye’ye hakettiği patlamayı vermek için elimden geleni yapacağım" dedi.

Hemen 6 teklif aldım

Türkiye’ye gelir gelmez ayağının tozuyla 6’ya yakın Türk şirketinden görüşme talebi aldığını söyleyen Gündüz şöyle devam etti: "Görüştüğüm firmalar arasında hem ABD’ye yatırım yapmak isteyenler, hem de yatırımcı arayanlar var. Benim ilk sorumluluğum, ülkeme yardım etmek. Zaten bu bağlılık olursa ticaret de peşinden gelecektir. Ticari kafalıysan, her yer alıcı pazarıdır. Biz lokal bir odayız. Ama genç Türklerle tanışıp başarılı olmak için gerekli her türlü içeriğe sahip olduklarını göstermek istiyorum. Ben de Türk’üm ama New York duruşuna sahibim. Eminim bunu başarırım."

Ticari güç şart

ABD’de politikayı güçlendirmek lobiyi de ancak ekonomik açıdan kendisini kanıtlamış olanların yapabildiğini ifade eden Ally Gündüz "Hükümetin seni dikkate alması için, ticari olarak varolmak zorundasın. Eğer güçsüzsen ne yaparsan yap, fayda etmez. Ermen konusunda da çözüm isteyen, birşeyler yapmalı" diyor.

4 milyar dolarlık Landwin’e yatırım arıyor

KENDİSİNE ait bir danışmanlık şirketi olduğunu ifade eden Ally Gündüz Türkiye’de temsilcisi olarak geldiği Kaliforniyalı Landwin’in yatırım yapabileceği alanlar da aradığını ifade etti. ABD’nin önemli gayrimenkul yatırımcıları arasında yer alan Kaliforniya merkezli Landwin, büyük teknoloji şirketlerinden Verizon’ın gayrimenkul portföyünü içinde barındıran önemli bir yatırımcı grubu. Elindeki gayrimenkul portföyünün değeri 4 milyar doları buluyor. Şu anda projelendirme aşamasındaki planlanan yatırımların toplamı ise 500 milyon dolara ulaşıyor. Beverly Hills merkezli şirketin portföyündekiTemple Square, Williams Center, Kyrene Village de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!