Maliye, Sibel Can'ın ABD'deki evinin peşinde

Güncelleme Tarihi:

Maliye, Sibel Canın ABDdeki evinin peşinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Televizyon ekranlarında sık sık sözünü edip, pozlar verdiği Miami'deki dubleks daire Sibel Can'ın başına dert açtı. İstanbul Defterdarlığı, 1997 yılında hiç kişisel gelir beyan etmeyen Sibel Can'la ilgili başlattığı inceleme çerçevesinde, Miami'deki evi konusunda ABD'den bilgi istedi.

İstanbul Defterdarlığı, Sibel Can'ın 1997 yılı gelirleri üzerinden hiç Gelir Vergisi ödemeyecek şekilde beyan vermesi üzerine başlattığı incelemeyi ABD'ye kadar uzattı. Defterdarlık, Sibel Can'ın Miami'deki evinin değeri, ne zaman alındığı gibi bilgileri kayıtlardan öğrenmek için ABD'den bilgi istedi. ABD'den gelecek bilgilere göre Defterdarlığın Sibel Can'la ilgili incelemesinin sonucu ortaya çıkacak.

DİKKATİ ÇEKTİ

İstanbul Defterdarlığı yetkilileri, Sibel Can'ın ABD'deki mal varlığı konusunda bakanlıkla irtibatlı bir şekilde girişimde bulunduklarını belirterek, şunları söylediler: ‘‘Sibel Can, 1997 yılı için hiç gelir beyan etmedi. Sadece Kurumlar Vergisi beyanı verdi. Bir limited şirketi var. Bu şirketi 125 milyar lira Kurumlar Vergisi matrahı beyan etmiş. Bunun üzerinden ödemeleri söz konusu olan vergi 31 milyar lira. Oysa medyadan izlediğimiz gibi Miami'de bir evi var. Türkiye'de de birçok gayrimenkulün sahibi. Hiç kişisel gelir beyan etmemesi dikkatimizi çekti. Hemen inceleme başlattık.’’

DIŞİŞLERİ KANALIYLA

Defterdarlık yetkilileri, ‘‘Türkiye'de de Sibel Can'ın gayrimenkulleri var. Neden özellikle Miami'dekini araştırıyorsunuz?’’ sorusu üzerine, şöyle konuştular: ‘‘Türkiye'deki gayrimenkullerini zaten araştırıyoruz. Onlarla ilgili bilgi almamız kolay. Ancak, Miami'deki evini örneğin 1997 yılında almışsa, bu bizim için önemli. Eğer geçen yıl aldıysa, bunun yine aynı yılın kişisel gelirleri içinde gösterilmesi lazım. Tüm bu soruların yanıtını daha iyi ortaya çıkarmak amacıyla Maliye Bakanlığı'mıza başvuruda bulunduk. Bizim bakanlığımız Dışişleri Bakanlığımızla irtibat kurdu. Sonuçta Dışişleri Bakanlığımız kanalıyla ABD'ye istediğimiz bilgiler soruldu.’’

Sibel Can'ın mal varlığı

Gazetelerde daha önce yayınlanan haberlere göre, Sibel Can'ın yurtiçi ve yurtdışındaki serveti 2.5 trilyon lirayı buluyor. Bunun bazılarının dökümü şöyle:

Miami'de dubleks daire: 600 bin dolar (157.8 milyar lira)

Sarıyer'de yalı dairesi: 750 bin dolar (197.2 milyar lira)

Ulus ve Sapanca'da ev: 900 bin dolar (236.7 milyar lira)

Amerikan Wens minibüs: 150 bin dolar (39.5 milyar lira)

Mercedes otomobil (1996 model): 130 bin mark (18.8 milyar lira)

Londra'da stüdyo tipi daire (Fiyatı bilinmiyor)

Mücevherat ve banka hesabı: 1 trilyon lira






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!