Mali tatil ne zaman başlıyor?

Güncelleme Tarihi:

Mali tatil ne zaman başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2020 17:54

Mali tatil, her yıl belirli tarihlerde Türkiye genelindeki uygulanmaktadır. Mali tatil uygulaması Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre temmuz ayı içerisinde başlayıp yine aynı ay içerisinde tamamlanmaktadır. Peki, mali tatil ne zaman başlar ve kaç gün sürer? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Mali tatil süresi, Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiler dahilinde uygulanmaktadır. 5604 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin (1) numaralı fıkrasında, "Her yıl temmuz ayının birinden yirmisine kadar (yirmisi dahil) malî tatil uygulanır. Haziran ayının son gününün tatil günü olması halinde, malî tatil, temmuz ayının ilk iş gününü takip eden günden başlar." hükmü yer almaktadır.

Söz konusu fıkra hükmüne göre mali tatil, her yıl temmuz ayının birinci gününden (haziran ayının son gününün resmi tatil olması halinde ise temmuz ayının ilk iş gününü takip eden günden) başlayarak aynı ayın yirminci günü sona erecektir.

Buna göre mali tatilin ilk defa uygulanacağı 2007 yılında, 30 Haziran 2007 günü resmi tatil olan Cumartesiye rastladığından ve temmuz ayının ilk iş günü de 2 Temmuz 2007 olduğundan; 2007 yılında mali tatil, 3 Temmuz 2007 tarihinde başlayacak ve 20 Temmuz 2007 tarihine kadar (bu tarih dahil) devam edecektir.

BAKMADAN GEÇME!