Mahkemelik ‘Sonsuz Aşk’

Güncelleme Tarihi:

Mahkemelik ‘Sonsuz Aşk’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 09:07

TÜRKİYE’nin tanınmış altın firmalarından Atasay Kuyumculuk, 2013 Sevgililer Günü’nde çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan “750 lira ve üzeri tüm alışverişlerde ‘Sonsuz Aşk bileziği’ Atasay’dan size hediye” reklamı yüzünden 66 bin lira idari para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Atasay Kuyumculuk, reklam filminde kendilerinin bir kusurunun olmadığını, tüm sorumluluğun Kurgu Yapımcılık isimli prodüksiyon şirketinde olduğunu belirterek itirazda bulundu. Ancak altın firmasının itirazı kabul görmedi ve 65 bin 936 lira idari para cezasını ödemek zorunda kaldı.

Atasay Kuyumculuk, aradan 6 ay geçtikten sonra ödediği para cezasının prodüksiyon şirketinden tahsili için dava açtı. Dava dilekçesinde, “Sevgililer Günü’ne özel çekilen bu reklam filminin çekimi, filmin yazılı ve görsel medyaya sunulması dahil tüm süreç davalı prodüksiyon şirketi tarafından yerine getirilmiştir. Bu filmin reklam mevzuatına aykırı olması nedeniyle bakanlığa ceza ödenmek zorunda kalınmıştır. Reklam filmi, müvekkil Atasay Kuyumculuk tarafından hazırlanmamıştır. Tüm sorumluluk davalı şirkettedir. Bakanlığa ödenen idari para cezasının davalı şirketten tahsilini istiyoruz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!