Mahfi Eğilmez, 10 ülkeyi temsil etti

Güncelleme Tarihi:

Mahfi Eğilmez, 10 ülkeyi temsil etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hong Kong'da bulunan Türk heyeti önceki gün Dünya Bankası Başkanı James Wolfenshon'la yapılan görüşmenin ardından, dün Hazine Müşteşarı Mahfi Eğilmez'in Kalkınma Komitesine on ülke adına katılımıyla moral buldu.

Dünya Bankası'yla yapılan görüşmenin son 4-5 yılda yapılan en iyi görüşme olduğu belirtilirken, Dünya Bankası'nın bu görüşmeye en üst düzey yetkilileriyle kalabalık bir heyetle katılması da memnuniyet yarattı. Eğilmez'in Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Linn ile bir görüşmme daha yapacağı ve bu görüşmeye bankanın baş iktisatçısı ünlü akademisyen Josef Stigetz'in de katılmak istediği, bunun da bankanın Türkiye'ye vermeye başladığı önemin bir göstergisi olduğu belirtildi.

Oluşan olumlu hava konusunda soruları yanıtlayan Hazine Müsteşar Yardımcısı Cüneyt Sel bu durumu, ‘‘Son 3 yıldır bu toplantıların tümüne aktif olarak katılıyorum. İlk kez toplantılara başımız dik olarak giriyoruz’’ sözleriyle özetledi.

Bu arada, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Larry Summers'ın da Türk heyetinden randevu istediği ve çarşamba günü Devlet Bakanı Güneş Taner'in Summers ile görüşeceği öğrenildi. Türk heyeti bu görüşmenin hemen ardından perşembe günü IMF Başkanı Michael Camddessus ve IMF Başkan Yardımcısı Fisher ile iki ayrı görüşme yapacak.

IMF ve Dünya Bankası Genel Kurulunda ve Genel Kurul öncesi toplanan komitelerde bütün ülkeler değil, ülke grupları olarak birer kişi temsil ediliyor. Türkiye'nin grup adına temsilinin bundan önce 1991 yılında Körfez krizi sırasında dönemin Devlet Bakanı Güneş Taner tarafından gerçekleştirdiği, 6 yıldan sonra ilk kez Türkiye'nin grup adına yeniden temsil edilmesinin büyük başarı olduğu belirtildi. Eğilmez'in temsil ettiği Türkiye'nin de içinde bulunduğu 10 ülkelik grup Belçika, Avusturya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya, Kazakistan, Lüksemburg ve Belarus'tan oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!