‘Lüks’e ayak bastı

Güncelleme Tarihi:

‘Lüks’e ayak bastı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 22:36

ABD’nin ünlü markalarından Michael Kors, İngiliz lüks ayakkabı ve aksesuvar markası Jimmy Choo’yu 1.2 milyar dolara satın alıyor. Gelirlerinin yüzde 75’ini ayakkabıdan sağlayan Jimmy Choo, ABD’li markanın daha lüks segmentte yer almasını sağlayacak.

Haberin Devamı

LÜKS giyim markaları arasındaki satın alma anlaşmaları tüm hızıyla sürüyor. Geçen aylarda Louis Vuitton’ı çatısı altında bulunduran LVMH Grubu’nun lüks giyim markası Dior’u 13 milyar dolara satın almasından sonra şimdi de ABD’li Micheal Kors, İngiliz Jimmy Choo’yu bünyesine katmaya hazırlanıyor. Edinilen bilgiye göre Micheal Kors’un Jimmy Choo’yu satın almak için gözden çıkardığı meblağ 1.2 milyar dolar (896 milyon pound). ABD’li markanın Jimmy Choo’yu satın almasının en büyük sebebi ise ürün gamını daha lüks seviyeye çıkarmak. Kors, anlaşma kapsamında her bir Jimmy Choo hisseleri için satış süreci duyurulmadan önceki hisse fiyatı üzerinden yüzde 36.5 değer payı ödemesi yapacak.

YÜZDE 75 AYAKKABIDAN

Özellikle stiletto ayakkabıları ve aksesuarlarıyla bilinen Jimmy Choo, kurulduğu yıllarda Prenses Diana’nın en sevdiği markalardan biri olarak öne çıkmıştı. Ancak Jimmy Choo’nun değerinin giderek artması ve baş yatırımcı JAB Luxury’nin önceliğini tüketim mallarına vermek istemesi nedeniyle şirket satışa çıkarılmıştı. Alman milyarderler Reimann ailesinin yatırım kolu olarak bilenen JAB Luxury, yüzde 70 ile Jimmy Choo’da hâkim hisseye sahip. Singapur ve Kuveyt merkezli fonların da  yüzde 5.2 Jimmy Choo hissesi bulunuyordu. Şirket personeli ise yüzde 3 ortaklığa sahip.

Haberin Devamı

Jimmy Choo’nun en büyük özelliği ise ayakkabıdan elde ettiği gelirler. Şirket geçtiğimiz yıl 474 milyon dolar gelir elde etti. Bu gelirlerin yüzde 75’ine denk gelen 355 milyon doları ise sadece ayakkabılardan sağlanıyor. Şirket perakende satış gelirler 2016 yılında yüzde 17 artışla 318 milyon dolara kadar çıkmıştı.

1996’da ayakkabı tasarımcısı Jimmy Choo ve Vogue dergisi editörü Tamara Mellon tarafından kurulan ünlü marka, “Sex and the City” dizisinin yıldızı Carrie Bradshaw’u giydirerek en iyi dönemini yaşamıştı.

‘İMAJINI DESTEKLEYECEĞİZ’

Lüks tüketim ürünleri arasında nispeten uygun maliyetiyle bir dönem çok popüler olan Michael Kors geçtiğimiz çeyrekte mağazalara gelen müşterilerin azalması ve satışlarının düşmesi nedeniyle sorun yaşıyordu. Çanta ve ayakkabılarıyla kadınların tercih ettiği markalardan biri olan Michael Kors’un sahibi ünlü modacı Michael Kors, şunları söyledi: “Jimmy Choo romantik çekiciliği ve modanın ötesindeki ayakkabılarıyla dünya çapında üne sahip. Şirket moda trendlerini belirlemede lider. Yenilikçi tasarımları ve sıra dışı sanatkârlığının moda akımlarında küresel bir etkisi var. İnanıyoruz ki, Jimmy Choo gelecekte de büyüyecek.”

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!