Lüks Edition gitti butik Centric geldi

Güncelleme Tarihi:

Lüks Edition gitti butik Centric geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 14:24

Turizmde yaşanan kan kaybına ilişkin sinyaller gelmeye devam ediyor. Özellikle İstanbul güvenlik problemlerinin de etkisiyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Haberin Devamı

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre oteller yüzde 30 seviyesinde dolulukla çalışıyor. Birçoğu bulunduğu binanın kirasını dahi ödeyemiyor. Geçen hafta da bununla ilgili bir haberi sizlerle paylaşmıştık. Türkiye’de ilk kez DÜNYA aracılığıyla duyurulan haberde Almanya merkezli turizm devi Steigenberger, Maslak’taki 5 yıldızlı otelinin kapılarını kapattı ve işletmecisi iflasını haberimizin ardından ertesi gün resmen açıkladı. Turizmde bir gidişin daha öyküsünü sizlerle paylaşmak istiyoruz. Edition Hotel... Levent’teki eski HSBC binasını alan Azeri işadamı Mübariz Mansimov’un hizmete açtığı otel...

Billionaire Club, Cipriani gibi dünyaca ünlü markaları Edition Hotel binasında toplayan Mansimov, Türk ekonomisinde yaşanan büyümedeki yavaşlama yüzünden bazı adımlar atmıştı. Önce Billionaire Club ve Cipriani’yi kapatan Mansimov, ikinci adımını ise Edition ile attı. Marriott bünyesindeki Edition, kapılarını sessiz sedasız kapattı. Lükste üst segmentte yer alan Edition’ın yerini ise butik bir marka alıyor. Oteli, Hyatt Grubu’na bağlı Centric markası işletecek.

Haberin Devamı

DÜNYADA 679 OTELİ VAR

Oteli aradığımda telefonda görüştüğüm bir çalışan da bunu doğruluyor. Gelecek ay hizmete girecek Hyatt Centric için çalışmalar, yenilemeler devam ediyormuş. Eğer bir sorun olmaz Hyatt Centric İstanbul açılırsa, firma için de bu ilk olacak. Dünya genelinde 54 ülkede 679 oteli bulunan Hyatt’ın en yeni markası; Centric. Butik anlamda hizmet veren otel sadece Amerika kıtasında bulunuyor. ABD’de çoğu güney yakasındaki turizm bölgelerinde olmak üzere 13 oteli bulunan Centric’in ülke dışındaki tek yatırımı ise Uruguay’ın başkentindeki Hotel Centric Montevideo olarak hizmet veriyor.

AMERİKA DIŞINDAKİ İLK DURAK

Türkiye oldu İstanbul’daki otel açıldığında Hyatt bu yeni butik otelini ilk kez Amerika kıtasının dışında açmış olacak. İstanbul, Asya-Avrupa-Afrika üçgenindeki Centric’in ilk küresel markası olarak hizmet verecek. Hyatt’ın Türkiye’de 3 oteli daha bulunuyor. Şirketin Başkanlığı ve CEO’luk koltuğunda ise 2006 yılından bu yana Mark Hoplamazian oturuyor.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!