LPG'li taksiye muayene zammı iptal

Güncelleme Tarihi:

LPGli taksiye muayene zammı iptal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

LPG sabit muayene ücreti zammı iptal edildi. 20 kat artırılarak 149 milyon liraya yükseltilen muayene ücreti için Danıştay'da çıkan yürütmeyi durdurma kararı Bakanlar Kurulu'na sevk edildi.

TÜRKİYE genelinde 600 bin LPG kullanıcısını ilgilendiren otogaz muayene ücreti zammı Danıştay'dan döndü. Danıştay 9. Dairesi, geçen hafta kararı iptal etti. 7 milyon 400 bin liradan bir seferde 20 kat artırılarak 149 milyon 200 bin liraya yükseltilen muayene ücretini ticari araç sahipleri her yıl, özel oto sahipleri iki yılda bir ödemek zorundaydı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Mustafa Silahyürekli Danıştay'ın aldığı karardan hem taksici esnafı olarak hem de LPG kullanıcıları olarak son derece memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Verdiğimiz haklı mücadele sonunda aldığımız bu olumlu sonuçtan memnunuz. Bu sevindirici haberi bütün alternatif yatık kullanıcılarıyla paylaşmak istedik. Karar Danıştay'dan çıktı ve Bakanlar Kurulu'na sevk edildi. Bir iki güne kadar açıklanmasını bekliyoruz. Ancak üzücü bir olay ki, kanun gereği şu ana kadar ödenen ücretler geri iade edilemeyecek.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!