Loto'da 6 tutturma ihtimali 14 milyonda 1

Güncelleme Tarihi:

Lotoda 6 tutturma ihtimali 14 milyonda 1
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Milli Piyango İdaresi Sayısal Loto'da 6 tutturma ihtimalinin 14 milyonda 1 olduğunu açıkladı. Buna göre, 6'yı garantilemek için sistemli olarak 840 milyar liralık Loto oynamak gerekiyor.

46'nci haftada 929 milyar liralık ikramiyeyi devreden Sayısal Loto'da, 6 tutturma ihtimalinin 14 milyonda 1 olduğu açıklandı. Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü İlham Küsmenoğlu, bilgisayarla yapılan tahminlerin bu olasılığı ancak 10 milyonda 1'e yükseltebileceğini söyledi.

Küsmenoğlu'nun bu açıklamalarına göre, Sayısal Loto'da 6 tutturmayı garantileyebilmek için, sistemli olarak 840 milyar liralık Sayısal Loto oynamak gerekiyor. Ancak, 6 tutturan kişi sayısı birden fazla olduğunda, büyük ikramiye bölüneceği için, kazanılan paranın 840 milyar liranın altında kalma olasılığı da bulunuyor.

Küsmenoğlu, Sayısal Loto'nun ortalama ideal haftalık hasılatının 750-800 milyar lira civarında olduğunu söyledi.

Küsmenoğlu, bu haftaki rekor hasılat ve ikramiyenin ‘‘olağanüstü’’ bir durum olduğunu belirterek, ''Alışkanlıklar zamanla istikrar kazandıracaktır ve Sayısal Loto belirli bir rakamda oturacaktır'' dedi. Sayısal Loto bilgisayar sistemini işleten GTECH firması İşletme Müdürü Todd T. Nelson da, dünya genelinde sayısal loto bilgisayar sistemlerini işlettiklerini belirterek şunları söyledi: ‘‘GTECH sistemi, ABD'deki 32 eyalet başta olmak üzere, Avrupa, Uzakdoğu ile Latin Amerika ve dünyanın birçok ülkesinde kullanılıyor. Sayısal Loto, Türkiye'de çok hızlı bir tırmanış trendi içinde.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!