Laleli kendi ‘fashion shopping’ini yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Laleli kendi ‘fashion shopping’ini yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 00:00

Türkiye’nin en güçlü ‘alışveriş turizm merkezi’ Laleli, 28 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Fashion Shopping (alışveriş festivali) yapacak. LASİAD’ın 15’inci yılı nedeniyle gerçekleşecek festivalde Şebnem Schaefer, Deniz Akkaya başta olmak üzere çok sayıda manken Mesih Paşa Caddesi’de kurulacak 150 metrelik podyumdaki defilede Laleli markalarını tanıtacak.

Haberin Devamı

LALELİ artık eski Laleli değil. Bir taraftan küresel markalarla yarışan Laleli’nin çıkardığı markalar dünyaya mağazalarıyla yayılırken diğer taraftan da Laleli’de mağazası olmayan birçok marka burada mağaza açmaya başladı. Laleli 28 Mayıs 2 Haziran tarihleri arasında Fashion Shopping (alışveriş festivali) yapacak. Şebnem Schaefer ve Deniz Akkaya başta olmak üzere çok sayıda manken Mesih Paşa Caddesi’nde podyuma çıkacak. Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, “Laleli’de yıllık ortalama 7-8 milyar dolarlık bir alışveriş hala devam ediyor. Merter, Osmanbey, Denizli, Kahramanmaraş gibi bölgeler büyük ölçüde bizimle devam ediyor” diyor.
İspanyollar İtalyanlar geliyor
Peki Laleli’de şu anda hangi ülkenin vatandaşları çok alışveriş yapıyor? Cevap “Ruslar elbette yine bir numara ama son 1 yıldır İspanyollar, Yunanistan’dan gelenler ve İtalyanlar çok alışveriş yapıyor. Çünkü Avrupa’daki kriz bu ülkelerde çoksayıda küçük üreticinin iflasına neden oldu ve birçok mağaza ürün tedarikinde bize yöneldi” şeklinde oluyor. Başkan Eyyüpkoca “Gizia, Adil Işık, Colins, Romano Botta, Sabri Özel v.s. Laleli markaları. Ama son yıllarda Laleli’den çıkmamış ama buradaki potansiyeli gören Türk markaları da buraya geldi. Mesela; Coton en büyük mağazasını Laleli’de açtı. Ramsey, Kemal Tanca, İnci, Laleli’ye geldiler” diyor. Başkan Eyyüpkoco, son yıllarda Afrikalı akınını da ekliyor.
LASİAD ne yapıyor
LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, bu yıl 15’inci kuruluş yılını kutladıklarını belirtiyor ve Laleli’nin daha güçlü bir alışveriş merkezi olması için resmi kurumlarla her türlü sorunu görüşen bir iletişim başarısı sağladıklarını anlatıyor. Laleli Fashion Shopping için “Bağımsız ve her yıl yapılacak bir etkinlik olarak planladık.   28 Mayıs–2 Haziran arasında ilkini yapıyoruz. Fatih Belediye başkanımızın da desteği kaldırım, yol ve çevre düzenlemeleriyle Laleli’ye yepyeni bir imaj kazandırmış durumdayız. Bunun içini kaliteli etkinliklerle doldurmak zorundayız. Laleli Türkiye’nin tekstil, ayakkabı, takı aksesuar ve ev tekstil sektöründe can damarı olmaya devam edecek” diyor.

Haberin Devamı

6 günde 3 sahne kurulacak konser ve defileler yapılacak

Haberin Devamı

LALELİ Fashion Shopping, festival havasında 6 gün sürecek. 3 farklı sahne kurularak, yerli ve yabancı sanatçıların sahne performansları gerçekleştirilecek. Dansçılar, bando takımı, dünya starlarının tiplemeleri de sahnelere çıkacak. Festivalin en ilginç etkinliği ise 150 metrelik podyumda düzenlenecek büyük defile olacak. Öner Evez’in koregrafisi ile Laleli Mesih Paşa Caddesi’ne 150 metre uzunluğunda bir podyum kurulacak. LASİAD üyesi onlarca markanın ürünleri için yerli ve yabancı 40 manken podyumda yürüyecek. Defile de, Şenay Akay, Şebnem Schaefer, Selda Car, Didem Soydan, Nur Gümüşdoğrayan,
Ebru Öztürk, Ülkü Taşkın, Beril Kayar ve Yelda Kara yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!