KYK burs ödemeleri için Bakan Kasapoğlu'ndan açıklama: Hesaplara yatmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

KYK burs ödemeleri için Bakan Kasapoğlundan açıklama: Hesaplara yatmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2020 11:12

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun tahsis ettiği KYK burs ve kredi ödemeleri, kasım ayında öğrencilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'nun duyurduğu KYK burs ödemeleri, halihazırda burs almaya devam eden öğrenciler için geçerli olurken, yeni dönem için burs başvurusu yapan öğrencilerin değerlendirmesi devam ediyor.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, kasım ayı burs ve kredilerinin yükseköğrenim öğrencilerinin hesaplarına yatmaya başladığını açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Mehmet Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı;

"Sevgili gençler, Kasım ayı burs ve kredileriniz bu geceden itibaren hesaplarınıza yatırılmaya başlandı. Sağlıklı günlerde kullanmanızı dilerim. Yeni başvuru yapacak arkadaşlarımız için ise son 2 gün, unutmayalım." 

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2020-2021 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs/kredi başvuruları başladı. Burs/kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin 28 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvurması gerekiyor.

8 Kasım Salı günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Haberin Devamı

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!