Kurumsal hayatta yükselebilmek için bunlara dikkat edin!

Güncelleme Tarihi:

Kurumsal hayatta yükselebilmek için bunlara dikkat edin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2018 09:50

İş hayatında yükselebilmek için kariyer hayatınız boyunca dikkat etmeniz gerekenler ipuçları var. İşte onlardan bazıları...

Haberin Devamı

Kurumsal hayatta tutunabilmek ve yükselebilmek oldukça zor. Ancak bu dünyada istediğiniz yere gelebilmek için dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları var. İşte onlardan bazıları...

Gösterişli olun

İyi yapılan bir işte, en az iş kadar reklam da başarı da pay sahibidir. Kurumsal hayatta, görev aldığınız projelerde ve yaptığınız işlerde her zaman üstlerin gözüne girmek için kendi reklamınızı en iyi şekilde yapmalısınız.

Gülümseyin ve kibar olun

Somurtgan ve negatif insanlarla kimse çalışmak istemez. Yaptığınız işten keyif almak ve görevini en iyi şekilde yerine getiren bir personel olmak için bol bol gülümseyin. Üst kademelerde çalışan insanların her koşulda şık ve kibar olduğunu unutmayın.

Mentör şart

İyi bir mentöre sahipseniz kariyer basamaklarını tırmanmanız kolaylaşacaktır. Alanında uzman bir kişisel yaşam koçundan size mentörlük yapmasını isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

İşe hazır gidin

Rakipleriniz gündelik hayatın sorunlarına yoğunlaşıp işi askıya alırken tam tersini yapmanız sizi öne çıkaracaktır. Her zaman ön planda olan işiniz olsun ve her göreve önceden hazırlanmış olarak yaptığınız iş ile ilgili bilgilerinizi her zaman taze tutun.

Fazlası için çabalayın

Kariyer basamaklarını teker teker tırmanmayı herkes çok ister ama ne yazık ki bu dışarıdan görüldüğü kadar kolay değildir. Elinizden gelenin en fazlasını yapıp her zaman diğer çalışanları geride bırakabilecek kadar azimli olmalısınız.

Farklı bir görüşünüz olsun

İyi liderler farklı görüşlere sahiptir ve bu görüşlerini olabilecek en iyi şekilde savunarak fark yaratırlar. Farklı bakış açısına sahip olmanız, olaylara farklı pencerelerden bakabilmeniz her zaman sizin yararınıza olacaktır.

Yardımsever olun

Çalıştığınız işyerinde en önemli amacınız şirketin faydası olmalı. Bunun için oluşabilecek her sorunda iş arkadaşlarınıza yardım etmeniz önce şirkete sonra size yarayacaktır.

İpuçlarını paylaşın

Üstünden başarıyla geldiğiniz zor işlerde yaptıklarınızın tamamını paylaşmak zorunda değilsiniz. Bazı ipuçları paylaşıp detayları gizleyerek başarınızın üzerindeki gizemi her zaman korumaya çalışın.

Haberin Devamı

Kimsenin yapmadığını yapın

Fikirleriniz gibi yaptıklarınız da orjinal ve size özgü olmalı. Bununla birlikte kimsenin yapmaya cesaret edemediği şeylere karşı atılgan olmanız sizi kariyerinizin zirvesine doğru götürecek en doğru adım olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!