Küçükçekmece'nin çehresini değiştirecek proje!

Güncelleme Tarihi:

Küçükçekmecenin çehresini değiştirecek proje
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 17:42

Küçükçekmece Arena Spor Kompleksi, bünyesinde barındıracağı birçok spor faaliyeti ve çevresinde tanımlanan kamusal alanlarıyla Küçükçekmece’nin sosyal ve kültürel yaşamını yeniden biçimlendirecek.

Haberin Devamı

Küçükçekmece’yi önemli bir cazibe merkezi haline getirmesi planlanan ve Studio Vertebra tarafından tasarlanan spor kompleksinin inşaatı devam ediyor.

TEM ve E5 gibi önemli ulaşım arterlerine olan yakınlığı ile dikkat çeken ve çeşitli spor aktivitelerine ev sahipliği yapacak olan Küçükçekmece Arena Spor Kompleksi, Küçükçekmece’nin yeni bir cazibe merkezine dönüşmesini sağlayacak. 35 bin kişilik gösteri kapasitesine sahip olan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne yakınlığı sebebiyle, iki yapının kesişim noktasında yeni bir meydan yaratacak.

Studio Vertebra tarafından tasarlanan kompleksin meydanı ise gastronomi alanları, kent mobilyaları ve kamusal boşluklar kullanılarak iki yapıyı komşuluk ilişkisiyle birbirine bağlayacak.

Böylelikle gösteri merkezi ve spor kompleksinin, meydan aracılığıyla bütünleşeceği çok amaçlı bir merkez oluşturulmuş olacak. Proje alanında yer alan mevcut futbol sahası yükseltilerek ve altına farklı spor aktivitelerine yönelik hacimler yerleştirilerek, hem eski doku korunmuş, hem de “maksimum spor alanı” talebinin karşılanması sağlanmış olacak.

 

BAKMADAN GEÇME!