Kriz pompalayan yanlış yapar, 9 yeni projeyi satışa çıkarıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kriz pompalayan yanlış yapar, 9 yeni projeyi satışa çıkarıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum 2011’deki konut satışlarının geçen yıla oranla çok daha iyi olduğunu belirterek, “Kamuoyuna krizle ilgili karamsarlık pompalanıyor. Eğer bu söylentiler olmasaydı Batışehir’in ilk etabının satışlarını çoktan bitirmiştik” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl satışların tüm sektörde çok iyi gittiğini gözlemlediklerini dile getiren Kurum, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm için büyük projeler üzerinde çalışıyor. Biz de projelere ortaklık edeceğiz” diye konuştu.
9 proje geliyor
2011 yılının sonunda İstanbul’da 9 yeni projeyi daha satışa çıkaracaklarını söyleyen Kurum, şöyle konuştu: “Projelerin inşaat alanı 1.3 milyon metrekareyi buluyor. Toplam geliri 6.55 milyar TL. Bizim payımız ise 2.55 milyar TL olacak. İnsanlar artık Emlak Konut’a güven duyuyor. Adını gördükleri yerde, daha proje lansmanında yüzde 30-70 aralığında satış gerçekleşiyor. Eğer bu 9 projenin de lansmanları sırasında yüzde 30 satış yaparsak bu yılı 1 milyar TL ek gelir ile kapamış oluruz. Batışehir projesindeki payımız 424 milyon lira.”
Egeyapı Group’un TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat(EPP) ile hasılat paylaşımı modeli ile İstoç bölgesinde gerçekleştirdiği Batışehir projesinin ikinci etabı da satışa çıkarıldı. 903 konutluk etapta dairelerin metrekare fiyatı 2 bin 450 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

Günde 20 daire satılıyor

PROJENİN bulunduğu bölgenin gelişime çok açık olduğunu dile getiren Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, dairelerin şimdiden değerlerini yüzde 15 değerlendiğini söyledi. Sonbahar sezonunun açılmasıyla satışların yükselişe geçtiğini belirten Kabadayı, “Günde 15-20 daire satıyoruz. 10 yıl daha sadece konut gayrimenkulunde ekmek var. Bir kriz olduğu söylenemez” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!