Kredi kartları seyyar satıcıları unutturdu

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartları seyyar satıcıları unutturdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2008 10:26

Uygun fiyata sattıkları ürünler nedeniyle alım gücü düşük vatandaşların geçmiş yıllarda bayram alışverişi için tercih ettiği seyyar satıcıların, kredi kartlarının yaygınlaşmasıyla satışlarının bitme noktasına geldiği bildirildi.

Dar gelirlilerin bayramlarda başta giysi olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarını karşıladıkları seyyar satıcılar, eski bayramlarda yaşadıkları yoğunluğun günümüzde görülmemesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

Adana'da 21 yıldır seyyar satıcılık yapan Mehmet Demirkıran, geçmiş bayramlarda 2 hafta önceden satışlarının arttığını hatırlatarak, son yıllarda vatandaşların mağazalardan kredi kartlarıyla alışveriş yapması nedeniyle zaten durgun olan işlerinin daha da kötüye gittiğini söyledi.

Uygun fiyata satış yaptıklarını vurgulayan Demirkıran, buna rağmen müşteri bulmakta zorlandıklarını belirtti. Demirkıran, şunları söyledi:
“Dar gelirlinin bayramlık ihtiyacını en düşük fiyata karşılıyoruz. Buna karşın mağazalar taksitle alışveriş yapma şansı verdiği için herkes oraları tercih ediyor. Önceden bayram gelmeden tablamızdaki ürünler biter, üreticiler bize mal yetiştirmekte zorlanırdı. Ancak vatandaşlar kartla alarak ödemeyi daha sonra yapma şansı bulunca eski günlerimizi arar olduk.”

Giysi satarak geçimini sağlamaya çalışan seyyar satıcı Ali Özateş ise mağazalarda dar gelirliye hitap eden ürünlerle aynı kalitede olan çocuk pantolonunu 7,5 YTL'ye satmasına rağmen müşteri bulamadığını ifade etti.
Özateş, ayrıca tişörtleri 3, pantolonları 10, gömlekleri 5 YTL'ye sattıklarını belirterek, taksitle alışveriş imkanı sağlayamadıkları için ürünlerinin elinde kaldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!