Kredi kartını çaldırmak dert olmaktan çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartını çaldırmak dert olmaktan çıkıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 07, 2007 09:21

Nisanda Türkiye'de hizmet vermeye başlayacak CPP, kart koruma sigortasıyla plastik kartlarını kaybeden veya çaldıranları güvence altına alacak. CPP, sigorta teminatının da ötesinde acil nakit avansı, seyahat, konaklama gibi hizmetler sağlayacak.

Haberin Devamı

Referans Gazetesi'nde Alp Süer imzası ile yer alan habere göre Ä°ngiliz CPP ÅŸirketi, tüm dünyada yaygın bir ÅŸekilde uygulanan "kart koruma sigortası"nı nisan ayında Türk tüketicilerine sunacak. "Plastik kartlar" için destek ve koruma saÄŸlayan bu hizmet sayesinde kullanıcı herhangi bir kayıp ya da çalıntı durumunda dünyanın neresinde olursa olsun ücretsiz yapacağı bir telefon görüşmesiyle kaybını bildiriyor. CPP kart koruma hizmeti, CPP’ye kaydettirilen tüm kartlar için, ihbar öncesi 2 bin YTL, ihbar sonrasında da 50 bin YTL teminat saÄŸlıyor. Sigorta teminatının da ötesinde CPP, kartları iptal edip yenileri için sipariÅŸ veriyor. Ayrıca, bireylerin yaÅŸamını normale döndürmek üzere anlaÅŸmalı bankalar yoluyla 1000 YTL tutarında acil nakit avansı, seyahat ve konaklama asistansı da sunuyor. Ayrıca, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'na göre, kartın hamili yapacağı bildirimden önceki yirmi dört saat içinde gerçekleÅŸen hukuka aykırı kullanımdan doÄŸan zararlardan 150 YTL ile sınırlı olmak üzere sorumlu. CPP'nin verdiÄŸi hizmet, kanunun belirttiÄŸi 24 saat dışındaki süreci de güvence altına alıyor. Bu hizmetlerden yararlanmak için tüketici kendisi için yılda 50 YTL, kendisiyle birlikte ailesinden en fazla 5 kiÅŸi için yılda 80 YTL ödüyor.Â

Haberin Devamı

İHBAR ÖNCESİ TEMİNAT

CPP, bireylere ihbar öncesi de teminat sağlıyor. Sözgelimi, bir kişi markete alışverişe gitti. Alışverişini tamamladıktan sonra kasada ödeme yapmak isterken kart/kartlarının kaybolduğunu fark etti. CPP, açısından bunları ne zaman kaybettiği önemli değil. Bunu fark ettiği andan itibaren 24 saat içinde CPP'yi bilgilendirmesi durumunda birey, ihbar öncesi 2 bin YTL tutarında sigorta teminatından faydalanacak.

Bu hizmetleri sunmak için CPP Group Plc bünyesinde "Homecare Insurance" isimli sigorta şirketinden reasürans desteği alacak olan CPP, Türkiye'de birkaç bankayla da işbirliği yapacak.

CPP, Türkiye’de ilk etapta yalnızca kart koruma planı konusunda hizmet verecek. Hizmet portföyüne yakın gelecekte para güvence (money protection), cep telefonu ve kimlik koruma hizmetlerinin de eklenmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

CPP, aslında bir sigorta şirketi değil. Gelişmekte olan ve "yaşam desteği" olarak adlandırılabilecek bir pazarda faaliyet gösteriyor. Plastik kartlar, cep telefonları, anahtarlar ve kimlik kartları gibi, insanlar açısından önem taşıyan finansal hizmetler ve eşyalar için destek ve koruma imkanı sunuyor. Türkiye'de sigorta şirketlerinin de benzer hizmetleri vermek için çalışmalar yaptığı kaydedilirken, CPP'nin ardından başka yabancı şirketlerin de Türk pazarına yatırım yapması bekleniyor.

Ä°NGÄ°LTERE'DE YAYGIN

Kart koruma hizmeti Avrupa Birliği ülkelerinde oldukça yaygın. İngiltere'de şu anda tüm kart kullanıcılarının yaklaşık yüzde 90'ının kartları sigortalı. Avrupa genelinde de kart sahiplerinin yüzde 40'ı benzer hizmetlerden faydalanıyor. 25 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren CPP İngiltere'de yüzde 65 pazar payıyla lider durumda. CPP, 10 milyonun üzerinde müşterisi, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’daki 280 iş ortağı ile 12 ülkede hizmet veriyor.

Haberin Devamı

CPP Türkiye Genel Müdürü Cüneyt Tanrıverdi, CPP'nin Türkiye pazarına girmesinin en önemli nedenini, Türkiye'de bu alanda potansiyelin yüksek olması olduÄŸunu söyledi. CPP'nin yaptırdığı müşteri araÅŸtırmalarına katılan tüketicilerin yaklaşık yüzde 80’inin kart koruma hizmetine büyük ilgi duyduÄŸunu belirten Tanrıverdi, "Plastik kart sektöründe Avrupa’nın ikinci büyük pazarı olan ve kiÅŸilerin çoÄŸu kez aynı anda birden fazla kart taşıdığı bir ülke olan Türkiye, CPP çözümleri için güçlü bir pazar potansiyeli taşıyor" açıklamasında bulundu. Türkiye’nin önümüzdeki 5 yılda, Ä°ngiltere ve ABD’nin arkasından bu sektörde üçüncü büyük pazar olmasının beklendiÄŸini vurgulayan Tanrıverdi, her yıl yaklaşık 1.8 milyon kartın çalındığı veya kaybolduÄŸu bir pazarda, CPP hizmetlerine talebin yüksek olmasının beklendiÄŸini söyledi.Â

Haberin Devamı

Soner Canko/ Bankalararası Kart Merkezi Yön.Kur.Başk.

Bu hizmetler ilgi görecek

Banka ve Kredi Kartları Kanunu ile Türkiye'de tüketiciler, kartlarını çaldırmaları veya kaybetmelerine karşı kanunen koruma altında. Ancak, bu koruma son 24 saat için yapılan bildirimler için geçerli. Bu koruma tanımının içine girmeyen durumlar için şirketler her zaman yaratıcı ürün ve hizmetler geliştirebilir. Ayrıca, her geçen gün evlerimizde, işyerlerimizde, otoparklarımızda yeni güvenlik sorunlarıyla karşılaşıyoruz. Güvenlik sorunları olduğu sürece CPP gibi şirketlerin sunduğu ürün ve hizmetlerin ilgi göreceğini ve bu hizmetlerin yaygınlaşacağını düşünüyorum.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!