Kredi kartı borcu ödenmezse hapis cezası var mı?

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartı borcu ödenmezse hapis cezası var mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 15:28

Kredi kartları, alışveriş yapmayı kolaylaştırdığı gibi tüketiciye çeşitli avantajlar da sağlıyor. Ancak bazen tüketiciler kredi kartı borcunun ödenmesi konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Kredi kartı borcu olan tüketicilerin en merak ettiği konu ise kredi kartı borcunun hapis cezasına neden olup olmadığı...

Haberin Devamı

Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazı, kredi borcu ödenmezse hapis cezası alınır mı sorusunu yanıtlıyor.

Anayasanın 38. Maddesi’ne göre; kimse herhangi bir sözleşmeden doğabilecek taahhüdü yerine getirmediği için özgürlüğünden mahrum edilemez. Ancak hapis cezası imkansız değil, bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

Kişiye sadece borçlu olması nedeni ile hapis cezası verilmez ancak borçlu icrada ödeme taahhüdünde bulunur ve buna uymazsa, mal beyanında bulunmazsa gibi bazı durumlarda hapis cezası alması söz konusu olabilir.

Kredi ya da kredi kartı borcundan dolayı hapis cezası almamak için öncelikle borcunuzun 90 günlük gecikmeye girmemesine özen gösterin. Eğer 90 günü aştıysanız bu süreçte herhangi bir ödeme taahhüdünde bulunmayın. Taahhütte bulunup ödeme yapmamanız halinde hapis cezası söz konusu olabilir.

BAKMADAN GEÇME!