Kredi kartı affında ilanlı yardım

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartı affında ilanlı yardım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 00:00

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), gecikmiş kredi kartı ödemeleri ile ilgili düzenlenen “5915 Sayılı Kanun” kapsamında borcunu yapılandırmak isteyen kart hamillerine, uygulamadan nasıl faydalanabilecekleri konusunda ilanla yol gösterecek.

Haberin Devamı

BKM'den yapılan açıklamada, BKM'nin borcunu yapılandırmak isteyen kart hamilleri için gazete, dergi ilanları ile bilgi paylaşacağı bildirildi.

Açıklamada, “Kredi kartı gecikmiş ödemeleri için önemli bilgiler” başlığı ile yayınlanacak kampanya ilanlarında, kanundan kimlerin, nasıl, ne kadar zaman içinde yararlanabileceğinin kısa ve net bir şekilde anlatılacağı kaydedildi.

BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal da konuya ilişkin değerlendirmesinde, BKM'nin ilanlarında, kart borcunu ödemek isteyenlerin ne zamana kadar nereye başvurabileceklerinden, örnek ödeme tablosuna kadar birçok konuda önemli bilgilerin yer alacağını belirtti.

Amaçlarının, kanun hakkında daha fazla bilgi sahibi olunmasını sağlamak olduğuna işaret eden Özinal, 5915 sayılı kanunun, kart sahipleri açısından önemli avantajlar içerdiğini ifade ederek, kart borcu olan kişilerin basında yer alacak ilanları takip etmelerini ve daha da fazla detay bilgi için bankaları ile temasa geçmelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!