Kredi borcunuzu ödeyemiyorsanız bu yöntemi deneyin!

Güncelleme Tarihi:

Kredi borcunuzu ödeyemiyorsanız bu yöntemi deneyin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 15:05

Kredi başvurusu yaptınız, krediniz onaylandı, ödemeye başladınız ama bir süre sonra aldığınız kredi, artık sizin için en uygun kredi koşullarını sağlamıyor. Kredi borcunuzu ödemekte zorlanıyorsanız en iyi alternatiflerden birisi kuşkusuz kredi yapılandırma işlemi. Peki kredi yapılandırma nedir ve nasıl hesaplanır?

Haberin Devamı

Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazıda kredi yapılandırması ile ilgili detayları bulabilirsiniz.

KREDİ YAPILANDIRMA NEDİR?

Diyelim bir kredi başvurusu yaptınız ve aradan geçen zamanda artık sizin koşullarınızı zorlayacak duruma geldi. Böyle bir durumda bankanızdan refinansman yani yapılandırma talep edebilirsiniz.

Yapılandırma faiz oranları, güncel faiz oranlarından farklı olduğu için bankanızdan yapılandırma faiz oranının yüzde kaç olduğunu öğrenmeniz gerekir. Eğer bankanın sunduğu yeni faiz oranı, sizin ödemekte olduğunuz kredinin koşullarından daha cazipse yeni faiz oranına göre kalan borcunuz yeniden vadelendirilir.

Bankanız yapılandırma talebinizi kabul etmezse, başka bankalardan borç transferi talebinde de bulunabilirsiniz.

KREDİ YAPILANDIRMA HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Kredi yapılandırma hesaplaması yapmak için öncelikle kredi kullandığınız bankanın yapılandırma faiz oranını öğrenmeniz gerekir. Az önce de belirtmiş olduğumuz gibi bu noktada dikkat etmeniz gereken nokta güncel yapılandırma faiz oranı, bankanın duyurduğu güncel kredi faiz oranı değil.

Yapılandırma kredinizi kapatıp yeniden kredi almanız anlamına geldiğinden mevcut kredinizi kapatırken erken kapama cezası da uygulanacaktır. Bu ceza ile birlikte kredinizi kapattığınızda toplam ödemeniz gereken tutarı, yapılandırma faiz oranı ile kullanmak istediğiniz vadeye bölerek aylık taksitlerinize ulaşabilirsiniz. Bu hesaplamayı Hangikredi.com’da yer alan yapılandırma hesaplama aracını kullanarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!