Kraliçe, Gül’ü iki gün Buckingham Sarayı’nda ağırlayacak

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe, Gül’ü iki gün Buckingham Sarayı’nda ağırlayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2011 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in resmi daveti üzerine bugün İngiltere’ye gidiyor.

Gül, 23 yıl aradan sonra İngiltere’ye resmi ziyarette bulunan ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olacak. Londra’ya son resmi ziyareti 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren gerçekleştirmişti.
Saraya Charles götürecek
Ziyaret kapsamında, Prens Charles, Gül çiftini Kraliyet Süvari Birliği eşliğinde Buckingham Sarayı’na götürecek. Sarayda, Gül çifti Kraliçe Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’le, Prens William ve eşi Kate tarafından karşılanacak. Kraliçe Elizabeth, kraliyet ailesinin geleneksel 5 çayını Hayrünnisa Gül ile birlikte içecek. Çay partisine Cambridge Düşesi Kate Middleton da katılacak.
Sarayda da kalacak
Gül, Büyük Britanya İşverenler Konfederasyonu’nun yıllık olağan genel kurul toplantısına onur konuğu olarak katılacağı için İngiltere ziyaretini planlanandan 1 gün öne aldı. 20-24 Kasım arasındaki ziyaretin 2 günü resmi bölümü içeriyor. Gül çifti, 22-23 Kasım günleri Kraliçe Elizabeth’in resmi konuğu olarak Buckingham Sarayı’nda kalacak, diğer 2 gün ise otelde konaklayacak. Gül, İngiltere Başbakanı David Cameron’la ve muhalefetteki İngiliz İşçi Partisi lideri Ed Miliband’la da biraraya gelecek.
Frak giyecek
Gül, Kraliçe’nin Buckingham’da vereceği akşam yemeğinde kraliyet kuralları gereği frak giyecek ve beyaz papyon takacak. Hayrünnisa Gül de bu ziyaret için özel olarak diktirdiği gece kıyafetini giyecek. Gül, Kraliçe’nin 2008 Mayıs’ındaki Türkiye ziyareti sırasında Çankaya Köşkü’ndeki akşam yemeğinde ise smokin giymişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!