Kozlu, Coca Cola'nın zirvesine tırmanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kozlu, Coca Colanın zirvesine tırmanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

COCA Cola, Avrasya Bölümü Başkanı Cem Kozlu'yu, 35 ülkeden sorumlu Orta Avrupa ve Avrasya Grubu Başkanlığı'na getirdi. Coca Cola Başkanı Doug Daft, şubat ayında Kozlu'nun Coca Cola Company'nin başkan yardımcılığına aday gösterileceğini duyurdu. Böylece Coca Cola, bir Türk yöneticisini başkanlık kulvarına soktu.

DÜNYANIN en büyük alkolsüz içecek üreticisi Coca Cola, 35 ülkeyi kapsayan Orta Avrupa ve Avrasya Grubu Başkanlığı'na, Cem Kozlu'yu getirdi. Kozlu, önümüzdeki ay Coca Cola Company'nin başkan yardımcılığına da aday gösterilecek. Kozlu, 2 yıldır Coca Cola'nın Avrasya Bölümü Başkanlığı'nı yapıyordu. Kozlu'nun sorumlu olduğu 35 ülke arasında İtalya, Yunanistan, İsviçre, Avusturya ve Rusya da bulunuyor.

Dün, Coca Cola'nın ABD'deki merkezi ve Avrupa Grubu Başkanlığı'ndan aynı anda yapılan açıklamada, şirketin Avrupa'daki faaliyetlerinin yürütülmesinde yeni bir yapılanmaya gittiği ve iki yeni birim oluşturduğu belirtilerek, Batı Avrupa Grubu'nun başkanlığına İspanyol Jose Nunez Cervera'nın, Orta Avrupa ve Avrasya Grubu Başkanlığı'na ise Cem Kozlu'nun getirildiği belirtildi.

Coca Cola Avrupa Grubu Başkanı Charles M. Frenette, yaptığı açıklamada, ‘‘Yeni yapılanma, faaliyetlerimizi yerel bazda yönetme arzumuzun bir sonucudur. Jose ve Cem, yönetim kadrolarımıza yeni bir anlayış getirerek, iş yaptığımız ülkelerde şirketimizin güvenilir bir iş ortağı olma konumunu güçlendireceklerdir’’ dedi.

BAŞKAN YARDIMCILIĞI

Coca Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Doug Daft ise yaptığı açıklamada, şirketin şubat ayında yapılacak yönetim kurulu toplantısında Cem Kozlu ve Jose Nunez'in şirketin başkan yardımcılıklarına aday gösterileceğini belirtti. Daft, ‘‘Cem sadece Türkiye'deki faaliyetlerimizde üstün bir liderlik sergilemekle kalmadı, aynı zamanda da Türk iş yaşamına ve toplumuna da çok boyutlu katkılarda bulundu. Takdir ettiğimiz bu liderlik vasıflarını Orta Avrupa ve Avrasya'daki faaliyetlerimize de taşımasını bekliyoruz’’ dedi.

İki yıl 5 milyon kilometrelik bölgeyi yönetti

COCA-Cola 1998'de, ‘‘Güney Avrasya Bölümü’’ adıyla Türkiye merkezli yeni bir yönetim birimi oluşturmuştu. Bölüm Başkanlığı'nı üstlenen Cem Kozlu, 2 yıl boyunca 5 milyon mektrekarelik bir alanın sorumluluğunu üstlendi. Böylece Türkiye, Coca-Cola’nın dünyadaki 22 yönetim merkezinden biri olmuştu. Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgız Cumhuriyeti, Türkmenistan ve Tacikistan'dan oluşan Güney Avrasya Bölümü, 5 milyon kilometre ile Çin ve Amerika'dan sonra en büyük alana sahip 3'üncü bölgeydi.

35 ülke ondan sorulacak

CEM Kozlu'nun başkanlığında oluşturulan Viyana merkezli Orta Avrupa ve Avrasya Grubu'nu oluşturan 35 ülke şöyle:

Arnavutluk

Yunanistan

Polonya

Avusturya

Moldavya

Beyaz Rusya

Macaristan

Romanya

Bosna-Hersek

İtalya

Slovakya

Bulgaristan

Liechtenstein

İsviçre

Slovenya

Hırvatistan

Makedonya

Ukrayna

Güney Kıbrıs

Malta

Yugoslavya

Çek Cumhuriyeti

Kazakistan

Estonya

Letonya

Rusya

Litvanya

Ermenistan

Kırgız Cumhuriyeti

Türkmenistan

Azerbaycan

Tajikistan

Özbekistan

Gürcistan

Türkiye

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!