Koş teknoloji koş

Güncelleme Tarihi:

Koş teknoloji koş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2014 01:24

YENİ teknolojilerle donatılan koşu bantlarının satışları artmaya başladı. Dokunmatik ekran, bluetooth bağlantısı ve serinletme fanı gibi özellikli koşu bantları sporseverleri daha fazla koşturmaya başlayacak.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİDEKİ gelişmelerle değişen ürünlerin biri de koşu bantları oldu. Yeni nesil koşu bantları son model teknolojik özellikleriyle kullanıcılarını daha fazla koşturuyor. Akıllı telefon ve tabletler başta olmak üzere akıllı cihazlarla uyumlu olarak çalışmaya başlayan yeni nesil koşu bantları, markaların kendilerine has özellikleriyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni nesil koşu bantlarında ilk dikkat çeken özelliklerden biri dijital içeriklerin koşu bantlarındaki ekranlara taşınması. Başta film, müzik ve televizyon yayınının yanı sıra uygulamalar da koşu bantlarının ekranlarına taşınıyor. Böylece kullanıcıların, koşu sırasında daha eğlenceli vakit geçirmesi sağlanıyor. Buna ek olarak bluetooth veya wi-fi internet bağlantısı etkin olarak koşu bantlarında kullanılabiliyor.

FANLA SERİNLETİYOR

Haberin Devamı

Yeni nesil koşu bantlarında ‘akıllı’ teknolojilere ek olarak kullanım deneyimini arttıracak özellikler de bulunuyor. Örneğin, uzun süre koşanlar ve aşırı terleyenler için fanlı modeller bulunuyor. LCD panelin yanında bulunan fanlar sayesinde koşu süresi arttırılabiliyor. Buna ek olarak yoğun iş temposunda çalışanlar içinde modeller var. Çalışma masasıyla birleştirilen koşu bantlarıyla hem çalışıp hem de koşu yapabilmek mümkün. Öte yandan koşu bandı üreticileri kullanıcıların, sağlığını da düşünüyor. Hava sistemli yeni nesil koşu bantları kullanıcıların diz ve kas sakatlanmalarını engelleyebiliyor.

Life Fitness
Model: Discover SE
Fiyat: 56 bin TL
Özellikleri: Profesyonel sporcu malzemeleri üreticisi olan Life Fitness’ın son gözdesi olan bu modelde tabletli tasarımıyla dikkat çekiyor. Sosyal ağlar, televizyon kanalları, web browser gibi birçok özelliği bulunduran koşu bandında 4 hp gücünde motor bulunuyor.

Kettler
Model: Pacer
Fiyat: 3 bin 100

Özellikleri: Üzerinde LCD ekranı bulunan modelde, 7 farklı programlama bulunuyor. Modelde, nabız ölçümleri yapılabilmesinin yanı sıra LCD ekrandan eğim de ayarlanabiliyor. Koşu bandında ise 1.6 hp gücünde motor bulunuyor.

Dunlop
Model: Tech 49
Fiyat: 2 bin 900
Özellikleri: Profesyonel sporcu malzemeleri üreticisi olan Life Fitness’ın son gözdesi olan bu modelde tabletli tasarımıyla dikkat çekiyor. Sosyal ağlar, televizyon kanalları, web browser gibi birçok özelliği bulunduran koşu bandında 4 hp gücünde motor bulunuyor.

Haberin Devamı

Hattrick
Model: Trainer
Fiyat: 2 bin 500
Özellikleri: ‘Air shock’ sistemini bulunduran model, özellikle dizlerin üzerindeki baskıyı azaltıyor. USB ve SD kart girişi bulunan koşu bandında müzik dinleyebilmek mümkün. Buna ek olarak LCD ekranın yer aldığı modelde 3 hp’lik motor bulunuyor.

Voit
Model: Life Span
Fiyat: 3 bin 700
Özellikleri: Cihaza yerleştirilmiş masa sayesinde spor yaparken rahatlıkla bilgisayarda çalışma yapılabiliyor. Koşu bandında bulunan bluetooth sayesinde, koşu bandı apple veya android işletim sistemli tabletlerle uyumlu olacak çalışabiliyor.

HAFTANIN TRENDİ

USB şarjlı çakmak

ÇAKMAK doldurma derdine teknolojiden çözüm geldi. USB’den şarj edilebilen yeni nesil çakmaklarda, bir batarya yer alıyor. Bilgisayar veya adaptörden şarj edilebilen şarjlı çakmaklar alev çıkartmıyor. USB şarjlı çakmakların fiyatları ise 15 liradan başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!