Körfez'den Türkiye'ye yeni bankalar gelecek

Güncelleme Tarihi:

Körfezden Türkiyeye yeni bankalar gelecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 15:36

Albaraka Bankacılık Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Adnan Ahmet Yusuf, "Körfez'den iki İslam bankası Türkiye’ye gelmeyi düşünüyor. Bir kaç Arap bankası ciddi bir şekilde araştırma yapıp Türkiye'de şube açmayı düşünüyor" dedi.

Haberin Devamı

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yusuf,  Albaraka olarak her yıl 50 şube açmayı düşündüklerini, iki yıl içinde 200’e ve 10 yıl içinde 500 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Yusuf, Türkiye’ye 2-3 yıl içinde 100 milyon dolar yatırım yapacakları anlattı.

Türkiye’ye gelecek yeni Arap bankaları hakkında bilgi veren Yusuf, şunları kaydetti:

"Körfez'den iki İslam bankası Türkiye’ye gelmeyi düşünüyor. Birkaç Arap bankası ciddi bir şekilde araştırma yapıp Türkiye'de şube açmayı düşünüyor. Katılım bankaları burada yeni lisansla banka kurmayı amaçlıyor. Aslında Türk otoritelerini kapılarını açmasıyla ilgi bir durum. Yoksa bankalar aslında Türkiye'ye çok gelmek istiyor. Birçok banka aslında şimdiye kadar çok ilgili gösterdi ama otoriteler izin vermemişti."

Haberin Devamı

"Tekafül sigortacılığı (İslami sigortacılık) yapacağız"

Arap Bankalar Birliği Başkanı iken bütün bankaların Türkiye'de şube açmalarını söylediğini anımsatan Yusuf, "Çünkü bütün oradaki bankalaraAlbaraka Türk iyi bir örnek teşkil ediyor" dedi.

“Albaraka'nın Türkiye'de bankacılık dışında farklı finansal girişimi olacak mı?” sorusuna Yusuf,  "Otoritelerden izin alabilirsek sigorta şirketi kurmayı düşünüyoruz. Tekafül sigortacılığı yapacağız, yani İslami sigortacılık. Türkiye'yi aslında bir istasyon olarak görüyoruz. Başka ülkelere gitmek ve büyümek için Türkiye'de büyümek istiyoruz. Kazakistan gibi ülkelere gitmek için de Türkiye'yi merkez olarak görüyoruz" cevabını verdi.

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi de son gelişmeleri ve katılım bankacılığının gelişimi konularında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye ile alakalı temel göstergelerde bir olumsuzluğun ortaya çıkmayacağı bir durumun hakim olduğunu belirten Yahşi, "Albaraka bankacılık grubunun toplantısının burada olması onu gösteriyor. Bu olaylar 15-20 gündür var. Eğer Türkiye ile alakalı bir çekingenlik olsaydı bu toplantının yeri değişirdi. Türkiye çok iyi bilenler için endişe kaynağı yok" dedi.

Körfez ülkeleri açısında bundan sonraki süreçte de Türkiye'nin birinci önceliği olacağını düşünen Yahşi, "Daha çok batıya giden bir yatırımları söz konusuydu. Bizim grup da Türkiye çok önemsiyor. Ne tür gelişmeler çıkarsa çıksın bizi grup açısından önceliğini koruyacaktır. Türkiye bizim grup için çok önemli bir ülke" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!