Konya Meram Gödene TOKİ kura sonuçları açıklandı! İşte, Konya TOKİ sonuçları

Güncelleme Tarihi:

Konya Meram Gödene TOKİ kura sonuçları açıklandı İşte, Konya TOKİ sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 12:45

Konya Gödene TOKİ kura sonuçları açıklandı. Ev sahibi olabilmek adına Toplu Konut İdaresi'nin projelerine başvuran vatandaşlar, bölgelerinde gerçekleşen Konya Gödene TOKİ kura sonuçları konusunda detayları araştırmaya başladı. İşte, binlerce kişinin merakla beklediği Konya Meram Gödene TOKİ kura sonuçları ve başvuruda bulunan adayların dikkat etmesi gereken konular

Haberin Devamı

Konya Meram Gödene TOKİ kura sonuçları için uzun süredir beklentilerini sürdüren vatandaşlar, Toplu Konut İdaresi'nin kura çekilişini gerçekleştirmesinin ardından, ev sahibi olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, Konya Meram Gödene TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? İşte, ev sahibi olmak için başvuruda bulunduğu TOKİ kura sonuçları hakkında bazı bilgiler

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Konya Meram Gödene Mahallesi’nde inşa edilen 802 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. Kura töreni 11 Mayıs, Perşembe günü noter huzurunda gerçekleştirildi.

Vatandaşlardan yoğun ilgi gören 802 konuta 5.211 kişi başvurdu.
2+1 planında inşa edilen 198 emekli konutu için 2.379 başvuru yapıldı. Konutlar 443 TL’den başlayan taksitlerle %12 peşinat ve 180 ay vade ile satışa sunuldu.

479’u 2+1, 125’i 3+1 planında inşa edilen 604 konuta ise 7’si şehit ailesi, 187’si engelli kapsamında 2.832 kişi başvuruda bulundu. 2+1 konutlar 703 TL’den, 3+1 konutlar ise 981 TL’den başlayan taksitlerle %10, %15, %25 peşinat ve 96, 108, 120 ay vade seçenekleriyle satışa sunuldu. Şehit ailelerine kurasız konut alma hakkı, engelli vatandaşlara ise %5 kontenjan ayrıldı.

Konya’ya yeni bir değer kazandıran Meram Gödene projesinde sosyal donatılara erişim kolaylığı gözetildi. Projede ticaret merkezi, ofisleri, camisi, parkı, peyzajıyla çağdaş bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı. Cephe tasarımlarında modern mimari anlayış hâkim kılındı.

Haberin Devamı

GÖDENE KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MERAM KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KAZANANLAR İÇİN SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması durumunda başvuru sırasına göre 22 Mayıs – 21 Haziran 2017 tarihleri arasında konut seçimi yapan alıcılar; peşinat bedelinden başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 22 Mayıs – 21 Haziran 2017 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş. Konya Nalçacı Şubesine yatırarak, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaktır. 

Kura sırasında konut sayısının yarısı kadar yedek alıcı belirlenecek, asil konut alıcılarının sözleşme imzalamaması halinde kalan konutlar İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı çerçevesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklardır.

Haberin Devamı

Borç bakiyesi, %10 peşin 96 ay, %15 peşin 108 ay ve %25 peşin 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır

İlk taksit ödeme tarihi, konut teslim tarihini takip eden ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış tarihi teslim tarihine göre İdarece belirlenecektir.

Konut alıcıları anahtar teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonra Sözleşmeden doğan haklarını üçüncü şahsa devir edebileceklerdir. Devir esnasında devir edene ait varsa ödenmemiş taksit, emlak vergisi, ortak gider aidatı, sigorta ücreti vb. tüm borçları kapatılacak, konut alıcıları için başlangıçta aranan şartların tamamı devir alan üçüncü şahıslarda da aranacaktır.

Haberin Devamı

KAZANAMAYANLAR KURA ÜCRETİNİ GERİ ALACAK

Kura sonucunda asil ya da yedek hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini 15 Mayıs 2017 tarihinden itibaren T. Halk Bankası A.Ş. yetkili Şubelerinden geri alabilecektir.

BAKMADAN GEÇME!