Koç'u 2000 yılına İDEA hazırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Koçu 2000 yılına İDEA hazırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Koç Topluluğu bünyesinde geçtiğimiz Temmuz ayında kurulan İDEA (İnceleme, Danışmanlık, Eğitim, araştırma Merkezi), topluluk şirketlerini 2000'li yıllara hazırlıyor.

Koç Topluluğu'nun kimliğini ve kültürünü güçlendirmek, sinerjisini geliştirmek amacıyla kurulan İDEA Şirketi, bugün topluluk bünyesindeki 73 şirkete danışmanlık ve eğitim hizmeti veriyor. Koç 2000 projesine 23 şirketle başlayan Koç Topluluğu'ndaki 92 şirketin İDEA'nın desteğinden yararlanması amaçlanıyor.

İDEA Genel Müdürü Yalçın İpbüken, topluluk bünyesindeki şirketler, yönetim konusunda karşılaştıkları sorunlara, onlarla birlikte çalışarak entegre çözümler sunduklarını söyledi. Yalçın İpbüken, ‘‘İDEA, sadece Koç Topluluğu şirketlerine değil, topluluk şirketleriyle ortak değerler yaratan bayiler, servisler, tedarikçiler ve yan sanayiye ve giderek 1999 yılı içinde dışarıdaki tüm şirketlere hizmet vermeyi hedefliyor’’ dedi.

STRATEJİK ORTAKLIKLAR

İDEA, üretim alanında Japon kuruluşları ile, pazarlama, satış, hizmet ve stratejik planlama konularında Amerikan ve İngiliz kuruluşlarıyla, liderlik geliştirilmesinde Amerikan kuruluşlarıyla çalışıyor. Ayrıca, yurtdışında dünyanın saygın kuruluşlarıyla, yurtiçinde de çeşitli üniversite, vakıf ve kuruluşlarla stratejik ortaklıkları var.

İDEA'nın hizmet verdiği alanlar ise şöyle sıralanıyor: ‘‘Koç 2000 ve toplam kalite, liderlik ve takım çalışması, organizasyon ve yeniden yapılanma, insan kaynakları, üretim, satış ve pazarlama, süreç yönetimi, ürün geliştirme, yan sanayi geliştirme, bayi ve servis geliştirme, çeşitli etkinlik organizasyonları, yayın ve tercüme yayınlar.’’

BİN KİŞİLİK EKİP

İDEA A.Ş.'nin çekirdek kadrosu 34 kişiden oluşuyor. Ancak bu sayı ihtiyaca ve amaca göre Koç Topluluğu şirketlerinden sağlanan destekle 1000 kişiye kadar çıkıyor.

92 şirketi bünyesinde barındıran Koç Topluluğu şirketlerinde toplam 45 bin çalışıyor. Topluluğun 1996 yılı cirosu 12.1 milyar dolar civarında gerçekleşmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!