Koç'tan Kazakistan'a 12.7 trilyonluk Ramstore

Güncelleme Tarihi:

Koçtan Kazakistana 12.7 trilyonluk Ramstore
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Koç Grubu şirketlerinden Migros, Asya'daki 8'inci Ramstore mağazasını dün Kazakistan'ın Almatı kentinde açtı. 32 milyon dolara (12.7 trilyon lira) malolan Ramstore, 50 bin farklı ürünü ortalama yüzde 10 daha ucuza satmaya başladı.

Migros'un yurtdışındaki 8'inci mağazası Ramstore, Kazakistan'ın Almati kentinde açıldı. Koç Grubu şirketlerinden Migros Türk'ün öncülüğünde inşaatı 32 milyon dolara (12.7 trilyon lira) Yüksel İnşaat tarafından gerçekleştirilen Ramstore'un açılışı Kazakistan Başbakan Yardımcısı Alexsander Pavlov tarafından yapıldı.

Açılış törenine Almatı Valisi ve Belediye Başkanı Hrapunov, Kazakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Kurtuluş Taşkent, Koç Ailesi'nden Semahat Arsel, Dr. Nusret Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Atay, Koç Grubu yetkilileriyle Yüksel İnşaat'ın patronu Güven Sazak katıldı.

HEDEF 4 MAĞAZA

Bakü'de 5, Moskova'da 2 Ramstore mağazası bulunan Migros Türk'ün Genel Müdürü Bülend Özaydınlı ve Ramstore'un Kazak ortağı Butıa Yönetim Kurulu Başkanı Bulat Abilov, Kazakistan'daki mağaza sayısını dörde çıkarmayı hedeflediklerini söylediler.

İlk mağazanın performansına ve ekonomik konjonktüre göre Almatı'de bir tane daha, Kazakistan'ın yeni başkenti Astana'da bir ve diğer Kazakistan kentlerinden birinde daha yeni mağaza açılması gündeme gelecek.

Almatı'deki Ramstore'da Koç Grubu'nun yüzde 60, Butıa'nın yüzde 40 ortaklığı bulunuyor.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev, açılış törenine gönderdiği mesajda Koç Grubu'nun yanısıra diğer büyük Türk şirketlerini de Kazakistan'a beklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de açılış törenine gönderdiği mesajda Türk girişimcisinin ulaştığı göz kamaştırıcı seviyeden gurur duyduğunu belirtti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Atay, Ramstore'un Türkiye ile Kazakistan arasında önemli bir köprü olacağını belirterek, ‘‘Ekonomiye önemli ölçüde hareketlilik ve ucuzluk getirmesi planlanan iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracak. Ve arkasından başka ortak yatırımlar gelecek’’ dedi.

Kazakistan Ramstore'da ilk gün neler satıldı?

3 ton muz

3 TIR dolusu cola

3.5 ton et

40 bin adet yumurta

20 bin adet sıcak ekmek

Kazaklar, yüzde 10 ucuzluğa hücum etti

Migros Genel Müdürü Bülend Özaydınlı, Ramstore'daki fiyatların ortalama yüzde 10 daha düşük olacağını söylerken, açılışın gerçekleştiği öğle saatlerinden önce Ramstore önünde binlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu. 27 bin metrekarelik alanda kurulan Ramstore, Kazakistan Başkanlık Sarayı'nın karşısında, şehrin en işlek caddesi Furmanov'da hizmet veriyor. Kazakistan'ın ilk hipermarketi özelliğini taşıyan Ramstore'da 46 ihtisas mağazası, sinema, banka şubeleri, fast food bölümleri, buz pisti ve ticaret merkezi bulunuyor. Ramstore’da toplam 50 bin çeşit ürün bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!