Koç'tan Bursa'ya 2 okul daha

Güncelleme Tarihi:

Koçtan Bursaya 2 okul daha
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Vehbi Koç Vakfı ve Koç Topluluğu tarafından Cumhuriyetin 75'inci yılında 8 yıllık eğitime destek amacıyla Bursa'da yaptırılan 4 ilköğretim okulundan 2'si daha öğretime açıldı.

Bursa'da Orhangazi ve Yenişehir ilçelerinden sonra, Nilüfer ve İnegöl ilçelerinde yaptırılan iki Koç İlköğretim Okulu, dün düzenlenen törende eğitimin hizmetine verildi. Nilüfer ilçesindeki okulun açılışında konuşan Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Vehbi Koç Vakfı'nın, başlangıçta 15 milyon dolar bütçeyle toplam 15 okulun yapılmasına karar verdiğini, ancak istenilen kalite ve standartlarındaki okulların toplam bütçesinin 26 milyon doları aştığını söyledi.

Bu durumda 12 okul yaptırıldığını, Sakarya Arifiye'de yapımı planlanan okuldan ise bölgeden fay hattı geçmesi nedeniyle vazgeçildiğini anlatan Yıldırım, proje finansmanı Vehbi Koç Vakfı tarafından sağlanan her okula, kendi bölgesindeki bir Koç Grubu şirketi tarafından sahip çıkılacağını söyledi.

Törende konuşan Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Murahhas Azası Jan Nahum da, Nilüfer Koç İlköğretim Okulu'na eğitim hizmeti boyunca sahip çıkılacağını kaydetti. Nahum, Okul Müdürü Münir Özduman'a okulun bütün kapılarını açan anahtarı teslim etti.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaptırılan Koç İlköğretim Okulu'nun açılışına Koç Holding İnşaat ve Maden Grubu Başkanı Mustafa Koç da katıldı. Dedesi merhum Vehbi Koç'u rahmetle andıklarını söyleyen Mustafa Koç, ‘‘Dedem 'Sermaye bulunur, ekipman alınır, teknoloji transfer edilir, fakat iyi yetişmiş insan bulunamaz' derdi. Kendisi ilk hayrını 1951 yılında Ankara Talebe Yurdu ile yaptı. 1969 yılında da Türkiye'nin ilk vakıflarından biri olan Vehbi Koç Vakfı'nı kurdu. Vakfın şu andaki mal varlığı 650 milyon dolardır. Avrupa'nın 7'inci büyük vakfıdır. Amerika'daki vakıflar arasında ilk 100'e giriyor’’ dedi.

Projesi yüksek mimar Yıldırım Sağlıkova tarafından çizilen ve tek tip proje çerçevesinde inşa edilen Koç İlköğretim Okulu'nda, 2'si ana sınıfı olmak üzere 16 derslik, kütüphane, fen-bilgisayar laboratuvarı ve 300 kişilik çok amaçlı salon bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!