KoçSistem Biletix Ticketmaster'a sattı

Güncelleme Tarihi:

KoçSistem Biletix Ticketmastera sattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2006 11:22

Koç Bilgi Grubu şirketlerinden KoçSistem çoğunluk ortağı olduğu Biletix'i dünyanın önde giden bilet satış şirketlerinden Amerikalı Ticketmaster'a sattı.

Haberin Devamı

Koç Sistem'den yapılan açıklamada, 2000 yılında Koç Grubu ve TAG Enterprises ortak girişimiyle kurulan Biletix'in kısa zamanda Türkiye'nin en başarılı e-ticaret şirketlerinden biri haline geldiği vurgulandı.

Şirketin, yılda yaklaşık 6 bin etkinlik için satış gerçekleştirmek suretiyle elektronik bilet pazarında halen liderliğini sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, Türkiye'de bilişim sektörünün önemli oyuncularından KoçSistem'in çoğunluk hissedarı olduğu Biletix'in sektördeki ilk girişimlerden biri olarak hizmet sektöründe markalaşan ender şirketlerden olduğu ifade edildi.

Koç'un GSM ilgisinin yoğun olduğu dönemde katma değerli hizmet yaratacağı düşüncesi ile başlatılan bu girişimin sektöründe ödül kazanmış dünyanın lider bilet satış ve dağıtım şirketi olan Ticketmaster tarafından devralınması ile ilgili olarak Koç Sistem Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, yurt dışından gelen yoğun ilgi karşısında hizmet kalitesinin devamlılığını sağlayıp yeni ürünleri pazarın hizmetine sunacak ve modern teknolojisi ile dünyanın en iyileri arasında olan bir şirkete satmanın, kendileri için görüşmeler sırasındaki en öncelikli tercih sebebi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Merkezi ABD'nin California eyaletinde olan Ticketmaster, e-ticaret konusunda dünyanın en büyük şirketlerinden biri olup yaklaşık 6 bin 500 perakende bilet gişesi, 19 enternasyonel çağrı merkezi ve geniş online ve offline pazarlama ağı ile yaklaşık 9 bin global müşterisine hizmet veriyor.

2005 yılında 6 milyar dolar değerinde 119 milyon bilet satan şirketin sahibi, Amerikan NASDAQ borsasına kote IAC/InterActiveCorp.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!