Koç’un Tüpraş’a tanker verme sevinci

Güncelleme Tarihi:

Koç’un Tüpraş’a tanker verme sevinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2008 00:00

Koç Topluluğu bünyesindeki Türkiye’nin en büyük tersanelerinden RMK Marine, Tüpraş için inşa ettiği ’T.Sevgi’ adlı tankeri denize indirirken, ’T.Damla 4’ adlı römorkörü de teslim etti.

Koç Holding Şeref Başkanı ve RMK Marine Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Tüpraş’ın 2 adet tanker, 4 adet de römorkör siparişi verdiğini belirterek, "Sevgi Tankeri Tüpraş için inşa ettiğimiz iki tankerden ilkidir. Damla römorkörü ile Tüpraş için inşa ettiğimiz römorkörlerin sayısı üçe yükselmiştir. Allah Tüpraş’tan razı olsun" dedi. Koç, "İlk saç kesiminden 10 ay sonra bu gemiyi denize indiriyoruz. Bundan 4 ay sonra da teslim edeceğiz. Dolayısıyla, 14 ayda bir tanker inşa eder hale geldik." diye konuştu.

Otomotiv benzerliği

Gemi inşa etmeyi otomotiv üretimine benzeten Koç, şöyle konuştu: "Bir otomobilci gözüyle bakarsak, gemi yapmayı kamyon yapmaya, yat inşa etmeyi de otomobil imal etmeye benzetebiliriz. Her ikisi de ayrı beceri istiyor. Biri ticari çalışacağı için teslim zamanı ve fiyatı hayati önem taşır. Yat inşaatı ise ustalık ister. Albenisi olması gerekir. Güzel bir dizayn, temiz işçilik ile umumiyetle keyif için yapılır. "

Dünya 6’ncısıyız

Türk gemi inşa sektörünün 2002dedünyada 23’üncü olduğuna işaret eden Koç, "2007’de ise 6’ncılığa yükseldi. Küçük kimyevi tanker inşasında birinci sıradayız. Mega yat sanayinde de 4 numara olduk" diye konuştu. Törende Rahmi Koç’un yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Bşkanı Kadir Topbaş, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Koç, Koç Holding CEO’su Bülent Bulgurlu, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu ve Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut törene katılanlar arasındaydı.

RMK Marine 18’inci tankeri denize indirdi

KOÇ Holding Savunma Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu Başkanı Kudret Önen de, RMK Marine Ailesi olarak Türk gemi inşa sanayinin kalkınmasında rol oynamayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Bu hedef doğrultusunda Tüpraş için inşa ettiğimiz ’T.Sevgi’ ile 18’inci tankerimizi denize indiriyoruz" dedi. Önen, Holding bünyesindeki Tüpraş’ın siparişi üzerine inşa ettikleri T.Sevgi Tankeri için özel bir fiyat uyguladıklarını belirterek, "Normalde bu büyüklükteki bir tankerin fiyatı 20-25 milyon Euro arasında değişir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!