Koç, Türkiye elektriğinin yüzde 10'unu üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Koç, Türkiye elektriğinin yüzde 10unu üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

ENERJİ sektörünün 1996 yılından beri stratejik sektörlerden biri olarak belirleyen Koç Grubu bugün Bursa'da Entek santrali'ni hizmete açtı. Santral ile Koç Grubu Türkiye'nin enerji üretim kapasitesinin yüzde 10'una ulaştı. Koç Topluluğu Enerji Grubu'nun Sönmez şirketleriyle birlikte Bursa Osmangazi'de kurduğu Entek Otoprodüktör kombine çevrim elektrik santrali yılda 800 milyon kilowaat saat elektrik üretim, 115 ton da saat buhar üretim kapasitesine sahip. Entek Santrali yaklaşık 90 milyon liralık yatırımla gerçekleştirildi.

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Ömer Koç, tesisten sağlanan elektrik enerjisinin, Tofaş ve Sönmez tesisleri ile Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ve çeşitli yerlerdeki 33 tesise nakledildiğini söyledi. Koç, üretilen buhar enerjisinin de, Tofaş ve Sönmez tesislerinde proses ve ısıtma amaçlı kullanıldığına işaret ederek, Entek'in bugüne kadar 957 milyon kilowaat saat elektrik ve 85 bin ton buhar üretimi yaparak, Türkiye'nin enerji açığının giderilmesinde katkıda bulunduğunu söyledi.

Bursa Valisi Ali Fuat Güven, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Ömer M. Koç, Sönmez Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Türkoğlu'nun yanı sıra, Koç Holding yöneticileri; Temel Atay, Bülent Özaydınlı, Jan Nahum, Kurtsan Çelebican, Nevzat Tüfekçioğlu, Çelik Arsel ve Aygaz Genel Müdürü Yavuz Veyisoğlu da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!