Koç: Parayı ürkütmeyin

Güncelleme Tarihi:

Koç: Parayı ürkütmeyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, vergi tasarısının yarattığı tedirginlikle paranın yurt dışına yöneldiği yorumları için, ‘‘Para kuş gibidir, ürkütmemek gerekir’’ dedi. Koç, Lüksemburg Zirvesi'ndeki kararlar için de, ‘‘AB çifti standart uyguluyor’’ diye konuştu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, 1998 yılından ümitli olduğunu belirterek, sermayenin yurtdışına kaçtığı şeklindeki yorumlara, ‘‘Para kuş gibidir, ürkütmemek gerekir’’ yanıtını verdi. Beylikdüzü'nde yaptırılan Migros'un açılış töreninde konuşan Rahmi Koç, sermayenin yurtdışına kaçtığı konusunda bir gözlemi olmadığını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Para kuş gibidir. Altı kuş ağaçta yan yana duruyor, hiçbiri uçmuyor. Silahı patlatınca hepsi uçar, ürker. İnsanlara emniyet vermek için dikkatli olmak lazım. İnsanları ürkütmemek lazım. Bu dedikodular yayıldıkça insanlar ürker.’’

AB BİZİ DIŞLIYOR

Rahmi Koç, Lüksemburg Zirvesi'nde Türkiye'nin genişleme sürecine katılıp katılmayacağı konusunda ise, ‘‘AB çifte standart uyguluyor. Maalesef AB bizi dışlıyor, bunun tereddüt edilir hali kalmadı. Bence biz kendi kendimizi analiz edip durumu gözden geçirmeliyiz. Bu kadar sık Dışişleri Bakanı değiştiren ülkenin düzgün politika yürütmesi zor’’ yorumunu yaptı. Beylikdüzü'nde 40 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilen Migros Alışveriş Merkezi dün açıldı. Bugüne kadar alışveriş merkezlerinin içinde hipermarket açan Migros, ilk kez bir alışveriş merkezini devreye soktu. Açılış töreninde konuşan Koç Holding Yürütme Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Migros alış veriş merkezinin sekiz ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını hatırlatarak, ‘‘Yeni bir ufuk doğuyor. 50 bin çeşit ürün en uygun fiyatlarla satılacak. 25 mağazaya 2000 yılına kadar ulaşmış olacağız ve 600 milyon doların üzerinde de döviz girdimiz olacak’’ dedi. Beylikdüzü Migros hipermarketin bulunduğu Kavacık Belediye Başkanı Orhan Tıraşoğlu ise Migros için çağdaş yaşamın bir simgesi yorumunu yaptı.

Toplam 63 bin metrekare alan üzerine kurulu üç katlı Migros Alışveriş Merkezi'nin 12 bin metrekaresi Migros Hipermarket'e ayrıldı. Alışveriş Merkezi'nde 90 ihtisas mağazası, sinema salonları, fast food restoranları, eğlence merkezi ve 1500'den fazla araç kapasiteli otoparkı bulunuyor.

Iğdır'a Migros

Migros Genel Müdürü Bülend Özaydınlı, 1998 yılı içinde Iğdır, ardından da Van'da Migros mağazalarını devreye sokmayı planladıklarını açıkladı. Özaydınlı önümüzdeki yıl Kazakistan'ın başkenti Almatı'da Migros'un devreye gireceğini söyledi. Özaydınlı Piyasalardaki durgunluk tartışmalarının enflasyon konusundaki psikolojik faktörlerden kaynaklandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!