Koç Holding'ten Kızılay'a destek

Güncelleme Tarihi:

Koç Holdingten Kızılaya destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2010 15:13

Koç Holding çalışanları ve bayileri, “Ülkem için kan veriyorum” kampanyasında Kızılay'a, 4 ayda 21 bin 215 ünite kan bağışında bulundu. Mustafa Koç ile Ali Koç, Vehbi Koç’un Ankara’da Kızılay yönetiminde olduğu dönemlerde modelini çizdiği ve Kızılay tarafından tekrar dizayn edilen 1938 model Ford ambulansa bindi.

Haberin Devamı

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kan bağışı bilincini artırmak amacıyla Kızılay ile birlikte 4 ay önce başlatılan “Ülkem İçin Kan Veriyorum” kampanyası kapsamında Koç Holding çalışanları ve bayilerinin 21 bin 215 ünite kan bağışında bulunduğunu söyledi.

Koç çalışanlarından kan bağışı / Foto-Galeri

Gelişmiş ülkelerde kan bağışı yapan kişilerin nüfusa oranının yüzde 5, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 1,5 civarında olduğunu belirten Mustafa Koç, "Tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu önemli göreve kan bağışı yapmaya, gönüllü bağışçı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Koç Holding’in Üsküdar Nakkaştepe’de bulunan binasında kampanyada gelinen nokta ve alınan sonuçları açıklamak üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kan bağışının hayati önemi konusunda farkındalık yaratarak, Türkiye’deki düzenli ve gönüllü kan bağışçısı sayısının artması amacıyla kampanyayı 31 Mayıs’ta başlattıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Kampanyanın ilk etabında Kızılay ekipleri tarafından tüm çalışanlara kan bağışı konusunda eğitimler verildiğini belirten Koç, ardından da topluluk çalışanları ve bayilerin kan bağışında bulunduklarını ifade etti.

Koç topluluğu çalışanlarının Kızılay’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük kan bağışı kampanyasına imza attıklarına dikkat çeken Mustafa Koç, “Ülkemizdeki düzenli kan bağışçısı sayısını artırmak amacıyla düzenlediğimiz bu kampanya ile 31 Mayıs - 30 Eylül arasındaki 4 aylık dönemde, çalışanlarımız ve bayilerimiz 21 bin 215 ünite kan bağışladı. Önümüzdeki dönemde bu kampanyayı herkesin katılımına açıyoruz. Önemli olan bir defaya mahsus bir kampanyayla kan toplamak değil, düzenli bağışçı sayısını kalıcı biçimde artırmak” dedi.

KANA DUYULAN İHTİYAÇ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Türkiye’de yılda 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Koç, bu sayının her geçen gün arttığını, gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 5’inin kan bağışında bulunduğunu söyledi. Türkiye’de ise bu oranın sadece yüzde 1.5’te kaldığını dile getiren Koç, “Bu nedenle, 'Ülkem İçin Kan Veriyorum' kampanyamızın ikinci etabında illerde bayilerimiz tarafından yürütülen kampanyamızı kamuoyuna açıyoruz. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu önemli göreve kan bağışı yapmaya, gönüllü bağışçı olmaya davet ediyorum” dedi. Koç, kampanyanın yeni döneminde de Koç topluluğu çalışanların ve bayilerinin ikinci kez kan bağışında bulunarak, gönüllü ve düzenli kan bağışına desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

TEKİN KÜÇÜKALİ: ÜLKEM İÇİN HAYIRLI BİR PROJE

Haberin Devamı

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de, 4 ay önce bu salonda kan bağışı kampanyası başlattıklarını belirterek, Türkiye’de 200’e yakın kurum ve kuruluşla ön protokoller imzalayarak, Türkiye’nin önemli ihtiyacı olan kan konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını anlattı.
İlk defa Türkiye’de çok disiplini ve kendilerini yönlendiren bir grupla karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Küçükali, “Ben Koç Grubu’nu övmek için bunları söylemiyorum. Bizim raporlamamız gereken haftalık kan alımlarını, bizden önce raporlayarak, bize gönderdiler. Biz de arkadaşlarımızla toplantı yaparak buradaki eksiklerimizi gördük. Böyle büyük kuruluşların bu işi sahiplenmesi ve düzenli hale getirmesi ülkemizdeki kan ihtiyacı sıkıntıları azaltıyor” dedi.

Haberin Devamı

Kan bağışı konusunda en sıkıntılı dönemin Ramazan ayı olduğunu belirten Küçükali, sözlerine şöyle devam etti:

“Oruçlu iken kan vermenin orucu zedeleyeceği hususunda endişeler var. Biz 2007 yılında 38 bin 560 ünite kan almışız Ramazan ayında. 2008’de 47 bine çıkmışız. 2009 da büyük kampanya yapmışız ve 58 bin 873’e varmışız. Ama 2010 yılında sadece Koç Grubu ile kampanya yapmışız, 61 bin 271’e çıkmışız. Ramazan ayları önemli. Şimdi Eylül ayında 82 bin 730 ünite kan toplamışız."

Ekim ayında 13 günde 46 bin 455 ünite kan topladıklarını kaydeden Küçükali, hedefin 93 bin olduğunu belirterek, “Koç Grubu’nun Ramazan’da sağladığı yüzde 6’lık artış, ülkemizde hiçbir hastanede kan sıkıntısı çektirmemiştir. Bu kampanyanın ülkem için en hayırlı projelerden birisi olduğuna yürekten inanıyorum” diye konuştu. Küçükali, Koç Grubu’nun kan bağışı konusunda ayrıca yeni bir hedef koyduğunu belirterek, insanların bir defaya mahsus kan verebildiğini ama bu kampanya ile Mustafa Koç’un kanın düzenli verilmesi konusunda bir mesaj verdiğini aktardı. Küçükali ayrıca, 2010 yılında 788 bin 673 ünite kan topladıklarını, hedeflerinin de 1 milyon 100 bin ünite kan toplamak olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, toplantıda konuşmaların ardından kan bağışında bulundu. Daha sonra, Mustafa Koç ile Ali Koç, Vehbi Koç’un Ankara’da Kızılay yönetiminde olduğu dönemlerde modelini çizdiği ve Kızılay tarafından tekrar dizayn edilen 1938 model Ford ambulansa bindi. Toplantıya katılan Mustafa Koç, Ali Koç, Tekin Küçükali ve Ercan Saatçi, 72 yaşındaki ambulansın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!