Koç Ailesi'nin Moskova çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Koç Ailesinin Moskova çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Migros ile ENKA'nın ortaklaşa inşa ettiği Rusya'nın en büyük alışveriş merkezi Ramstore, 28 Kasım'da açılıyor. 6.5 aylık sürede 40 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen Ramstore'un açılışı için başta Rahmi Koç olmak üzere Koç Ailesi ile ENKA'nın patronu Şarık Tara Moskova'ya gidecek.

Koç Ailesi, Migros'un ENKA ile birlikte inşa ettiği Rusya'nın en büyük alışveriş merkezi olan Ramstore Alışveriş Merkezi'nin açılışı nedeniyle hep beraber Moskova'ya gidiyor. Geçtiğimiz Nisan ayında temeli atılan Ramstore Alışveriş Merkezi, 28 Kasım'da bütün Koç Ailesi'nin hazır bulunacağı bir törenle Moskovalılar'ın hizmetine açılacak.

Rahmi Koç, Suna Kıraç, Sevgi Gönül, Semahat Arsel, İnan Kıraç, Mustafa Koç ve Ali Koç ile ENKA'nın patronu Şarık Tara, Kuntseva Bölgesi'nde kurulan Ramstore'un açılış törenine katılacak. Ramstore'un temeline ilk harcı atan Moskova Belediye Başkanı Yuriy Lujkov da açılış töreninde hazır bulunacak.

40 MİLYON DOLAR

Yaklaşık 40 milyon dolarlık (7.6 trilyon lira) yatırımla, 28 bin metrekarelik alan üzerine iki katlı olarak inşa edilen Ramstore Alışveriş Merkezi, iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde, Koç Grubu bünyesindeki Migros'un Rusya'da kuracağı hipermarket zincirinin ilk halkasını oluşturan Ramstore hipermarket yer alıyor. Yaklaşık 20 bin çeşit ürünün satılacağı Ramstore hipermarketin içinde fırın, kuruyemiş, tekstil, kitap, oyuncak gibi ayrı reyonlar yer alacak. İkinci bölümde ise fast food ve restoranların yanısıra değişik tüketim maddelerini satılacağı çok sayıda mağaza bulunacak.

ENKA İLE İLK PROJE

Ramstore Alışveriş Merkezi, aynı zamanda Enka ve Koç Grubu'nun birlikte gerçekleştirdiği ilk ortak proje. 9 Nisan'da yapılan temel atma töreninde bir konuşma yapan Enka'nın patronu Şarık Tara, bu projeyle rahmetli Vehbi Koç'un bir vasiyetini yerine getirdiklerini vurgulamıştı. Tara, şöyle konuşmuştu:

‘‘Rahmetli Vehbi Bey ile dört yıl önce Moskova'ya birlikte gitmiştik. Çok sevdiğim Rahmetli, 'Buraya bir alışveriş merkezi gerekli. Bunu düşünelim' demişti. Bu vasiyeti yerine getirmek bugün nasip oluyor.’’

Beylikdüzü Migros 6 Aralık'ta açılıyor

Koç Grubu, Beylikdüzü'nde 40 milyon dolarlık bir yatırımla inşa ettiği Migros Alışveriş Merkezi'ni ise 6 Aralık'ta açacak. Migros Alışveriş Merkezi, Migros Hipermarketi'nin yanısıra, 80 ihtisas mağazası, iki büyük mağazayı ve 1800 araçlık otoparkı kapsıyor. Alışveriş merkezinde ayrıca sinema salonları, fast food restoranları ve çocukların ilgi duyacağı bölümler de bulunuyor. Dünya şirketi olmayı amaçlayan Migros'un 2000'li yıllardaki hedefi 140 Migros, 250 Şok mağazasına ulaşmak. 1996'yı 53 trilyon ciroyla kapatan Migros'un bu yıl sonunda ise 110 trilyon liraya ulaşacağı tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!