KOBİ'lere patronu değiştirme eğitimi

Güncelleme Tarihi:

KOBİlere patronu değiştirme eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de dışa açılmanın ve Avrupa ile bütünleşmenin öncülüğünü yapan küçük ve orta işletmelere ilk kez Amerikan usulü, ‘‘Girişimcilik Tutkusu'' semineri verilecek. ABD'de ünlü bilimadamı Michal Gerber'in, ‘‘İşi değil patronunuzun kafasını değiştirin'' felsefesine dayanan yönetim tarzı Türkiye'de ilk kez Özgür Keşifler Şirketi tarafından, KOBİ'lere düzenlenecek seminerlerle öğretilecek.

Seminerlerin ücreti de KOBİ'lerin yararlanabilmesi amacıyla, profesyonel bir yöneticinin aldığı bir aylık maaş kadar olacak. Özgür Keşifler Şirketi'nin genç müdürü Subegüm Özünal, ‘‘Amacımız KOBİ'lerin dünya rekabetine yeni bir yönetim tarzı ile açılması. Burada biz işi değil önce patronun kafasını değiştirmeyi hedefliyoruz. Diğer danışmanlık şirketlerinden farkımız, profesyonel yöneticilerin değil patronların bu seminere katılacak olması. Çünkü biz işi patrondan değiştirmeye başlayacağız'' diyor.

YENİ GİRİŞİMCİLİK

Michal Gerber'in ‘‘Girişimcilik Tutkusu'' kitabı, ABD'de yeni girişimcilik efsanesinin kitabı olarak nitelendiriliyor. Kitapta anlatılan yeni yönetim tarzının başlangıç felsefesi ise, patronun işin içinde değil işin üzerinde bulunması ve patronun hayatın sadece işten ibaret olmadığını anlaması. Subegüm Özünal, ‘‘Bu nedenle bize bir hayatı olduğuna inanlar gelecek. Bu kitabı okuduktan sonra çok etkilendim. ABD'de Gerber'in seminerlerine katılıp, sertifika aldım. Türkiye'de de Gerber'in yönetim tarzını ilk biz aktaracağız'' diyor. İTÜ Makina Mühendisliği Bölümünü bitiren Özünal, Marmara Üniversitesi'nde eğitim yöntemleri alanında masterini tamamladıktan sonra çeşitli kuruluşlarda görev aldı. ABD'de Gerber'in seminerlerini izleyip Türkiye'de bu seminerleri uygulamaya hak kazanan Özünal, Hakan Cihan Bulut ile ortak olarak Özgür Keşifler şirketini kurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!