Marka bilinirliğinizi artıracak ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Marka bilinirliğinizi artıracak ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 10:33

Markaların dönüşümü artırmak yeni kitlelere ulaşmak için önem vermesi gereken konuların başında bilinirliği artırmak geliyor. İşte marka bilinirliğinizi artıracak ipuçları...

Haberin Devamı

Marka bilinirliğinizi artırmak girişiminizin satışlarını artırmasının yanında pek çok kişinin markanızla ilgilenmesine de yardımcı olur. Marka bilinirliğinizi artırmak için belirli bir bütçe ile çeşitli tanıtım ve pazarlama faaliyetleri gerçekleştirerek markanızı çok daha geniş kitlelerle buluşturabilirsiniz. İşte marka bilinirliğinizi artıracak ipuçları:

1. Düzenli e-mailing yapın

Marka tanıtım çalışmaları altında müşterilerinize düzenli olarak e-mailing yapmak ve yeni çıkan ürünlerinizi veya kampanyalarınızı müşterilerinizle buluşturmak oldukça önemli. Haftalık veya aylık mailingler yapmaya özen gösterin.

2. Hizmetlerinizi geliştirin

Hizmet sektöründe yer alın veya almayın hizmet kalitenizi geliştirmeniz marka imajınızı güçlendirmeniz için olmazsa olmaz şartlar arasında. Daha kaliteli hizmet vermek için müşteri hizmetleri veya gönderim hizmetleri alanlarında yenilikler yapmak markanızı yukarı taşır.

Haberin Devamı

3. Dijital ortamlarda bulunun

Marka çalışmaları yaparken dijital ortamları es geçmeyin. Dijital ortamlarda markanızı tanıtmak için marka hesaplarınızı aktif bir şekilde kullanmalı ve iyi içerikler üretmelisiniz. Kaliteli görsellerle desteklediğiniz içeriklerinizi sürekli güncelleyerek marka algısını geliştirebilirsiniz.

4. Blog açın

Markanız hakkında blog açmak markanızın tanıtımı açısından önemli. İçeriklerinizi çeşitlendirerek markanızla bağdaştırıcı bilgileri müşterilerinize blog üzerinden sunabilir ve çok daha fazla kişi ile etkileşim içerisine girebilirsiniz.

5. Basılı medyayı kullanın

Basılı medya hedef tüketicilerinizin kullandığı bir araç ise bu alanda da etkin bir çalışma sürdürebilirsiniz. Dergi ve gazetelerde çeşitli görsellerle birlikte reklam veya içerik paylaşımı yolu ile markanızı tanıtarak marka imajınızı güçlendirebilirsiniz.

6. Google'da görünür olun

Blog içeriklerinin yanında SEO içeriklerine de önem vererek Google aramalarında da görünür olabilirsiniz. Google'a uyumlu içerikler üreterek arama motorundaki görünürlüğünüzü etkin bir şekilde artırabilir ve markanıza organik trafik çekerek marka algınızı üst noktaya taşıyabilirsiniz.

Haberin Devamı

7. Müşterilerinizle etkileşimde bulunun

Marka bilinirliğinizi artırmak için müşterilerinizle sık sık etkileşimde bulunarak organik bir bağ oluşturabilirsiniz. Dijital ortamlarda müşterilerinizin sorularını yanıtlayarak veya müşterilerinizin paylaşımlarına sosyal medya hesaplarınızda yer vererek her an etkileşim içinde olduğunuzun algısını yaratabilirsiniz.

8. Sponsorluk çalışmaları yapın

Çeşitli etkinlik veya aktivitelerde sponsor olarak hedef kitlenizle iletişim kurma şansı yakalayabilirsiniz. Markanızı bu etkinlikler aracılığıyla daha kolay tanıtabilir ve iletişiminizi güçlendirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!