Makinelerle bir gelecek nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Makinelerle bir gelecek nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 10:50

Makineler hayatımızın büyük bir bölümünü kolaylaştırıyor. Peki gelecekte neler olacak?

Haberin Devamı

Makineleşmenin hızla gelişmesi insan yaşamını önemli ölçüde etkiliyor. Hatta hayatlarımızı aşırı derecede kolaylaştırıyor. Fakat makineleşmenin getirdiği olumsuzluklar da yok denilemeyecek çoğunlukta. İşte hayatımızı değiştiren teknoloji ürünü makinelerin, geleceğimizi yönlendireceğinin ispatları…

Çağımızda makineleşmenin boyutu

19’uncu yüzyıldan itibaren teknolojinin büyüme oranı %20’lere yaklaşıyor. Bunun sonucu ise insan hayatını kolaylaştıran icatların meydana gelmesi. Elli yıl öncesinde iletişim kurmak neredeyse imkansızken, günümüzde saniyeler içinde gerçekleşiyor. Ocaktaki yemeğe bile telefondan müdahale edilebiliyor. Makineleşme hayatımızda son derece etkin. Üstelik gelecekte tamamen hakim olacağa benziyor.

Sürücüsüz gidebilen araçlar ilk çıktığında şaşkınlıkla karşılandı. Nitekim Çinli bir şirket uçan ve sürücüsüz gidebilen aracı icat edene kadar... Evet yanlış duymadınız. Çin’de kurulan EHang şirketi, otomatik pilot özellikli uçabilen araçları icat etti. Üstelik şu anda Dubai’de deneme aşamasında. Yaz aylarında faaliyete geçeceği değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

İsveç’te yaşayan bir kişinin akıllı market fikri uygulanmaya başlandı. Cep telefonlarına indirilen uygulama sayesinde barkodlar okunarak alışveriş gerçekleştiriliyor. Bu uygulama günün her saatinde alışveriş yapabilme imkanı sağlıyor. Ayrıca iş gücünden de avantaj sağlanıyor.

Gelişen teknolojiyle birlikte makinelerin etki etmediği çok az alan bulunuyor. Hatta akla gelemeyecek kadar az. Günümüzde savaşlar bile siber ortamda yapılıyor. Peki giderek büyüyen bu gidişatın, geleceğe etkisi ne olacak?

Değerlendirmelere göre makineler insan hayatının çok daha büyük bir bölümüne egemen olacak. Şu an Amerika Birleşik Devletleri’nin, tamamen robotlardan oluşan bir ordu kuracağı biliniyor. Fintech'in hızla gelişip, temel ihtiyaçların tamamını karşılayacağı da diğer söylentiler arasında. Çalışma alanlarının çoğu, evden bilgisayar aracılığıyla yapılacak. Sosyal anket ve seçim uygulamaları makinelerle olacak. Eğitim ve öğretim teknoloji sayesinde sağlanacak. Alışveriş ihtiyaçlarının tamamının makinelerle gerçekleştirileceği de söylenenler arasında. Üstelik bu işlem evden dışarı çıkmadan uygulanacak.

BAKMADAN GEÇME!