Küçük işletmeler için pazarlama önerileri

Güncelleme Tarihi:

Küçük işletmeler için pazarlama önerileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 10:36

Etkili pazarlama stratejileri işletmelerin rakiplerinden ayrışmalarında oldukça önemli. İşte küçük işletmeler için pazarlama önerileri...

Haberin Devamı

Küçük bir işletmeniz varsa pazarlama adına yeni pazarlama platformları ile birlikte yapabileceğiniz çok alternatif mevcut. İşletmeniz için geniş bir pazarlama bütçeniz olmasa dahi günümüz teknolojilerinden yararlanarak yeni müşteriler ve alıcılarla kontak kurabilir ve ürün ve hizmetlerinizi alıcı kitleniz ile buluşturabilirsiniz. Dijital pazarlama araçlarına yoğunlaşarak rakiplerinizden ayrışmanız mümkün. İşte küçük işletmelere pazarlama önerileri:

1. Marka hikayenizi tanımlayın

Kuruluş hikayenizi, işletme amacınızı ve markalaşma yolunda attığınız adımları tanımlayarak pazarlama faaliyetlerine başlayabilirsiniz. İşletme prensiplerinizi ve markalaşma yolunda hangi değerlere önem verdiğinizi belirleyerek marka oluşturma yolunda ilk adımları atabilir ve marka hikayenizi oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

2. Markanızın logo ve isim gibi özelliklerini tanımlayın

Markanızın isim ve logo çalışmasını yaptırmanız pazarlama yöntemlerinin ilk aşamalarından biri. İşletmenizi doğru tanımladığına inandığınız logo çalışmalarınızı yaparak ürünlerinizi daha doğru bir şekilde pazarlayabilirsiniz.

3. Web sitesi oluşturun

İşletmenizi anlatan ve markanızı alıcı kitleye doğru anlatabilen bir web sitesi ile hem ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilir hem de iletişim adreslerinizi görünür kılarak yeni müşterilerin sizinle iletişime geçmesine olanak tanıyabilirsiniz. Web sitenizde doğru içerikler ve SEO içeriklerine ağırlık vererek arama motorlarında üst sıralara çıkabilir ve pazarlama çalışmalarında rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

4. Sosyal medyanın gücünü hafife almayın

Küçük işletmelerin en sık başvurduğu mecralardan biri de dijital pazarlama kanalları. Sosyal medya platformları ile küçük işletmeler ve yeni kurulan markalar da seslerini geniş kitlelere duyurabiliyor. Sosyal medya hesaplarınızı güncel tutun ve iyi içeriklerle yönetmeye önem verin.

5. Sizinle aynı iş yapan kişilerle network kurun

Aynı sektörde olduğunuz insanlarla birlikte sektörü geliştirmek için çalışmalar yapmak ve fikir alışverişinde bulunmak da sektörde daha görünür olmanıza yardımcı olur. Benzer işletmelerle birlikte çeşitli etkinlikler ve düzenleyebilir veya birlikte sektörel fuarlara katılabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!