Girişiminizi batarken kurtarmanın yolları

Güncelleme Tarihi:

Girişiminizi batarken kurtarmanın yolları
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 15:20

İflasın eşiğindeki bir şirketi doğru kararlar kurtarabilir. Bunun için yapmanız gereken sağlıklı düşünüp şirketin faydasını ön planda tutmak.

Haberin Devamı

Yeni girişimler bazen kendilerini çıkmaz yola sapmış bir durumda bulabilirler. Şirketin kötü yönetimi, alınan yanlış kararlar veya kaçırılan fırsatlar şirketi iflasla burun buruna getirebilir. Böyle durumlarda doğru karar alma stratejisi uygulamak ve etkili kararlar vermek kötü gidişatı tersine çevirebilir ve şirketin iflasa gitmesini önleyebilir. Peki girişiminizi iflastan kurtarma yolları nelerdir?

1. Ekibinize odaklanın

Başarısızlığın nedenini kaçırılmış satışlar, yanlış yönetim stratejileri veya yeni müşteri kazanamama gibi durumlar olabilir ama bu durumda suçlu bulmak yerine ekibinizi her zamankinden daha fazla motive ederek iflasa giden yolu tersine çevirebilirsiniz. Ekibinizin performansını üst düzeyde tutarak işlerin yeniden ele alınması ve bir çıkış yolu bulunması çok daha kolaydır.

Haberin Devamı

2. Panik moduna girmeyin

İşler kötü gidebilir ama panik moduna girmeniz işlerin karmakarışık hale gelmesini artırabilir. Bu nedenle sakin ama hızlı ve etkili kararlar almak bu dönemi daha sağlıklı geçirmenizi sağlar. Her konuda maliyetten kaçınmak ve hatta ürünün kalitesini düşürmek kısa vadede kar etmenizi sağlasa da uzun vadede marka değerinizi düşürür ve size zarar olarak geri döner. Bu nedenle panikle acele karar vermeyin.

3. Nakit para bulmaya odaklanın

Nakit para akışı şirketlerin iflas sürecinde en büyük kurtarıcıları. Nakit para bulabileceğiniz kişi veya kurumlarla iletişime geçin veya banka kredisi almaya çalışın. Böylece borçlarınızı hafifleterek yeni projeler üretebilir ve şirket iflasını önleme yolunda adım atmış olursunuz.

4. Yönetimsel değişiklikler yapın

Şirketin yolunda gitmeyen süreçlerini çözen ve şirketi tekrar ayağa kaldırabilecek yönetimsel değişiklikler şirkete adeta taze kan gibi gelebilir. Yeni bir satış müdürü yepyeni stratejiler ve kontaklar kurarak kötü gidişe dur diyebilir ve şirketi yeniden ayağa kaldırabilir. İflas döneminde yönetimsel değişim fark yaratır.

5. Şirket için bir danışman tutun

İflas önleme ve şirketleri yeniden yapılandırma konularında deneyimli bir danışman ile anlaşarak şirketin iflas etmesinin önüne geçebilirsiniz. Taze bir bakış açısına sahip ve objektif fikirleri olan bir danışman şirket içerisinde düzeltilmesi gereken yönleri tespit ederek şirketin yüz yüze olduğu problemlerin çözümünde şirkete yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!