Girişimciler için e-ticarette para kazanma yolları

Güncelleme Tarihi:

Girişimciler için e-ticarette para kazanma yolları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 16:50

Dünya değiştikçe para kazanma yöntemleri de farklılaşıyor. Bunlardan en çok rağbet göreni e-ticaret ise girişimcilere büyük bir potansiyel vadediyor.

Haberin Devamı

Gelişen dijital teknoloji dünyasında para kazanmanın yolları da değişim gösteriyor. Artan teknolojik imkanlarla birlikte internet üzerinden mal ve hizmet satmak anlamına gelen e-ticaret girişim türleri de hızlı bir artış gösteriyor. Yaratıcı teknikler kullanarak internetten mal ve hizmet satmanın yanı sıra değişik modellerde sanal mağaza kurarak ürün ve hizmetleri tüketici ile buluşturan şirketler de bu sistemin aktörleri arasında yer alıyor.

Gelişen ve yenilenen güvenli ödeme sistemlerinin varlığı da internet ve e-ticaret girişimlerine olan bakış açısını pozitif yönde etkiliyor. Mekan ve zamandan bağımsız alışveriş alışkanlıkları kazanmaya yardımcı olan e-ticaret yeni neslin alışveriş yöntemlerini ve biçimlerini de yenilemesini sağlıyor.  

Peki girişimciler için e-ticaretten para kazanma yöntemler neler?

Haberin Devamı

1. Pazaryeri yöntemi ile para kazanma

Bu yöntemde Gittigidiyor, N11 ve hepsiburada gibi online pazaryeri sitelerinde tedarik ettiğiniz ürünleri satarak para kazanabilirsiniz. Tedarikçilerden uygun fiyatlara bulduğunuz ürünleri bu platformlarda yüksek kar marjlarıyla satarak iyi bir gelir elde edebilirsiniz.

Girişimciler için e-ticarette para kazanma yolları

2. İkinci el ürün satarak para kazanma

İkinci el ürün satarak internetten para kazanabilirsiniz. Moda alanında Modacruz ve Gardrops gibi girişimlerde ürünlerinizi sergileyerek ikinci el ürün satışından kar elde etmek mümkün. Aynı şekilde Letgo gibi ikinci el ürün satışına yönelik sitelerde de ikinci el eşyaların ticaretini gerçekleştirmek mümkün.

3. İş ve hizmet üreterek para kazanma

Çeşitli internet sitelerinde iş ve hizmet alıcılarıyla iş ve hizmet üreticilerini buluşturan platformlar sayesinde para kazanabilirsiniz. Armut.com bu alandaki başarılı örnekler arasında yer alıyor.

4. Reklam yöntemi ile para kazanma

Blog ve internet sitesi açarak kaliteli içeriklerle yüksek tıklanma oranlarına sahip olarak kendi girişiminizden reklam geliri elde etmek mümkün. Bu yöntemle ne kadar fazla tık alırsanız o oranda reklam geliri elde etme şansına sahipsiniz.

Haberin Devamı

Girişimciler için e-ticarette para kazanma yolları

5. Gelir ortaklığı yöntemi ile para kazanma

Herhangi bir konuda bir blog veya internet sitesine sahipseniz çeşitli markaların ürün ve hizmetlerini tanıtarak bunun karşılığında firmalardan sabit bir komisyon veya gelir elde etmeniz mümkün. Gelir ortaklığı modeli son dönemlerde blogger/vlogger konseptini doğuran bir iş modeli ve hayli popüler.

6. Instagram üzerinden para kazanma

Tedarik ettiğiniz ürünleri Instagram üzerinde yayınlayarak alıcılarla buluşturabilir ve Instagram'ın görsel gücünü kullanarak her türlü ürünü pazarlayabilir ve satış geliri elde edebilirsiniz.

7. Kendi e-ticaret siteniz üzerinden para kazanma

Haberin Devamı

Kendi e-ticaret girişiminizi kurarak ürün, müşteri ve sipariş süreçlerini bizzat yönetebilir ve markalaşma yoluna gidebilirsiniz. Diğer yöntemlere göre daha ciddi ve daha fazla kar sağlayan bu modeli işiniz olarak benimsemelisiniz.

BAKMADAN GEÇME!