Türkiye'nin en güçlü 7 kadın CEO'su

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en güçlü 7 kadın CEOsu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 14:31

İş dünyasında kadınlara verilen önem her geçen gün artıyor. İşte iş dünyasından güçlü kadın CEO'lar.

Haberin Devamı

İş dünyasında çalışan ve üreten kadın yönetici sayısı her geçen gün artıyor. Ülkemizde ve dünyada pek çok şirket, yönetici kadrolarında kadın yöneticilere eskiye nazaran daha fazla yer veriyor. Günümüzde sektörde yer edinmiş ve kazandığı büyük başarılarla adından söz ettiren birçok üst düzey şirkette kadın yöneticilere rastlamak mümkün. Araştırma şirketleri ve ekonomi dergileri bu konuda geniş çaplı çalışmalar yürütüyor. İşte Türkiye'nin en güçlü kadın CEO’larından bazıları:

1. Gülsüm Azeri

Listemizde ilk sırayı alan isim Gülsüm Azeri 1951 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği lisans ve Endüstri Mühendisliği lisansüstü programlarını tamamlayan başarılı yönetici halihazırda 30.900 milyon TL ciro ve 1.044 çalışanlı OMV Türkiye CEO’su.

Haberin Devamı

2. Aylin Somersan Coqui

1976 İstanbul doğumlu Aylin Somersan Coqui, Davidson College’ın Ekonomi ve Almanca bölümlerinden ve Uygulamalı Matematik bölümünden mezun. Harvard Üniversitesi’nin İşletme bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Günümüzde 7.023 milyon TL ciro ve 2.500 çalışanlı Allianz Türkiye'de CEO'luk yapıyor.

3. Serpil Timuray.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Serpil Timuray günümüzde 4.700 milyon TL ciroya sahip Vodafone'da Ortadoğu, Asya ve Pasifik (AMAP) Bölge CEO'su olarak en güçlü kadın CEO'lar arasında yer alıyor.

Türkiyenin en güçlü 7 kadın CEOsu

4. Pınar Abay

Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümünde tamamlayan Pınar Abay, Harvard Business School'da MBA yapmıştır. Bugün 4.409 milyon TL ciro ve 5.600 çalışanlı ING Bank Türkiye'de Genel Müdür pozisyonundadır.

5. Meral Eredenk Kurdaş

Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünde pazarlama ve finans dallarında lisans eğitimini tamamladıktan sonra Wales Üniversitesi, Manchester Business School’da Executive MBA, 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nin Executive MIS programını tamamlamıtır. Şimdilerde 2,.290 milyon TL ciro ve 1.572 çalışanlı AvivaSA'da CEO statüsünde görev alıyor.

Haberin Devamı

Türkiyenin en güçlü 7 kadın CEOsu

6. Demet İkiler

1993 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur ve halihazırda 1.870 milyon TL ciro ve 1.395 çalışanlı WPP Türkiye CEO’sudur.

7. Deran Taşkıran

ODTÜ Ekonomi'nin ardından Yale Üniversitesi'nde Ekonomi doktorasını tamamlamıştır ve günümüzde 1.700 milyon TL tahmini ciro ve 5.250 çalışanlı Boyner'de Genel Müdürü pozisyonunda çalışma hayatını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!