3 boyutlu yazıcılar geleceği nasıl şekillendirecek?

Güncelleme Tarihi:

3 boyutlu yazıcılar geleceği nasıl şekillendirecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 11:15

Hayal sınırlarını zorlayan ve ürünleri çok daha kaliteli bir şekilde üretmeye yardımcı olan üç boyutlu yazıcılar geleceğin en önemli teknolojileri arasında gösteriliyor.

Haberin Devamı

Geleceğin teknolojileri arasında ilk sıralarda yer alan üç boyutlu yazıcılar istenilen objeyi hızlıca basmaya olanak tanıyan yepyeni teknoloji şifreleriyle dolu. Amerika'da test edilen ve ortaya harika sonuçlar çıkmasını sağlayan bu endüstriyel gelişme hayatı son derece kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Hayal sınırlarını zorlayan ve ürünleri çok daha kaliteli bir şekilde üretmeye yardımcı olan üç boyutlu yazıcılar geleceğin en önemli teknolojileri arasında gösteriliyor.

Öncelikle ürün üretimi ve tasarımsal amaçları öne çıkaran üç boyutlu baskı teknolojileri çok daha geniş bir alana yayılma özelliği gösteriyor. İnşaat ve mimari gibi alanlarda da kullanılmasına ve oldukça efektif sonuçlar sağlamasına kesin gözü ile bakılan bu teknoloji ile pek çok sektör bu olağanüstü yenilikten yararlanmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Bilgisayar programları yardımı ile yeniden ölçeklenen herhangi bir nesne veya obje üç boyutlu şekilde üretilebiliyor. Malzeme olarak plastik ve metalin başı çektiği üç boyutlu yazıcılar ilerleyen zamanlarda her türlü malzemenin kullanımı ile akla gelebilecek her türlü fikri somut hale getirmeyi sağlayabilir.

Tasarım ve üretim dünyasını baştan aşağı değiştirmeyi hedefleyen üç boyutlu baskı teknolojisi her türlü üretimsel ihtiyacı kişisel hale getirme fırsatı da sunabiliyor. Evde üretilen objeler bir dosya aracılığıyla yazıcılardan çıkarken  kişisel tasarım öğeleri de herkesin bir nevi tasarımcı olmasına imkan tanıyabilecek. Basit tasarım ürünlerinin yanında zor ve karmaşık obje ve tasarımlar da üç boyutlu yazıcılar sayesinde çok daha kolay bir şekilde üretilebilecek.

Sağlık alanında da çeşitli organları yeniden tasarlama hem sağlık hem de estetik açıdan oldukça hayat kurtaran bir gelişme olacak gibi gözüküyor. Organ ihtiyacı olan biri için doktorlar kişiye birebir uyumlu organlar üretebilirken, estetik amaçlı ameliyatlarda da vücuda tam uyum sağlayan doku ve uzuvlar estetik anlamda bir devrim yaratacak.

Gıda sektörü de üç boyutlu yazıcılardan etkilen sektörler arasında yer alacak. Ev ortamında her türlü yiyecek ve içecek hızlı ve kolay bir şekilde üretilebilecek: depolama, enerji tüketimi ve tedarik gibi sorunlar tamamen ortadan kalkarken dijital dosya ve veriler aracılığıyla istenilen ürünü üretmek tam anlamı ile bir devrim yaratacak.

BAKMADAN GEÇME!